Alle hoop op Fati: toptalent erft nummer Messi, 17 voor De Jong

1 september 2021, 12:45

Ansu Fati is de nieuwe nummer 10 van FC Barcelona. Het achttienjarige supertalent ruilt zijn nummer 17 in voor het door voetballers meest begeerde nummer en treedt daarmee in de voetsporen van Lionel Messi. De Argentijn, die naar Paris Saint-Germain vertrok, droeg het rugnummer dertien jaar lang.

Daarmee heeft FC Barcelona een einde gemaakt aan alle speculaties. Tijdens de eerste wedstrijd na het vertrek van Lionel Messi, de Joan Gamper Trophy tegen Juventus, besloot de club het rugnummer nog niet uit te delen. Volgens Spaanse media stelden spelers voor om het nummer te geven aan zijn beste vriend en aanwinst Sergio Agüero, maar hij speelt dit jaar met nummer 19.

Omdat Fati al maanden aan de kant staat met een zware knieblessure, kreeg hij nog geen nummer toebedeeld. De technische leiding van FC Barcelona heeft ervoor gekozen om de Spanjaard de zware erfenis te laten dragen. Fati geldt al jaren als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding en was als zeventienjarige al basisspeler bij FC Barcelona.

Memphis Depay draagt dit seizoen rugnummer 9. Luuk de Jong neemt nummer 17 over van Fati, terwijl Osmane Dembélé het nummer 7 van Antoine Griezmann overneemt. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen