Feyenoord en KNVB in de clinch over 'Heracles-thuis'

1 september 2021, 17:14

Feyenoord en de KNVB kunnen het niet eens worden over het verplaatsen van de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers zagen hun openingsduel in de groepsfase van de Conference League verplaatst worden naar dinsdagmiddag, waardoor de Eredivisiewedstrijd niet op zondagmiddag kan blijven staan. Waar Feyenoord het duel naar december wil verplaatsen, heeft de KNVB een voorkeur voor een moment eerder in hetzelfde weekend.

Feyenoord begint de Conference League met de uitwedstrijd tegen het Israëlische Maccabi Haifa, maar wegens de Joodse feestdag Jom Kipoer kan deze niet op donderdagavond worden gespeeld. Door het nieuwe tijdstip, dinsdagmiddag 16:30 uur, moet de wedstrijd van zondagmiddag verplaatst worden. "Wij willen om vele redenen niet op zaterdag spelen en hebben dat aangegeven bij de KNVB. We willen graag de wedstrijd verplaatsen naar een midweekse avond, bijvoorbeeld begin september", legde een woordvoerder van de club uit aan het Algemeen Dagblad

De club had verschillende redenen voor die wens. Een daarvan is de verlengde interlandperiode in Zuid-Amerika, waardoor de Colombiaanse sterkhouder Luis Sinisterra op 12 september (zaterdag) nog niet beschikbaar zijn. Ook andere (basis)spelers zijn dan pas net terug van hun internationale verplichtingen. Hoewel de KNVB begin dit seizoen uitsprak Europees spelende clubs te willen beschermen door aan dergelijke verzoeken mee te werken waar mogelijk, werd ook de wedstrijd tegen FC Utrecht (12:15 uur) niet naar een later tijdstip verschoven. Dit op last van de burgemeester van de stad.

"We zien niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax wel al toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond", sloot de woordvoerder af. De KNVB liet weten dat 'Competitiezaken' momenteel bezig is met een herziening van het programma, nu de Europees spelende clubs hun speelschema kennen. Eind deze week of begin volgende week wordt meer duidelijkheid verwacht - ook over de verplaatsing van Feyenoord - Heracles Almelo. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen