Dit is de eerste opstelling van Oranje onder bondscoach Van Gaal

1 september 2021, 19:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste opstelling van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje is bekend. De formatie komt overeen met die die eerder al voorspeld werd. Zo is de keuze onder de lat gevallen op debutant Justin Bijlow en speelt Memphis Depay in de punt van de aanval, vanaf de flanken ondersteund door Steven Berghuis en Cody Gakpo.

Dat laatste betekent dus dat Van Gaal voor een 4-3-3-formatie heeft gekozen, wat voorafgaand aan zijn derde termijn als bondscoach nog de vraag was. De andere grote vraag was wie Maarten Stekelenburg op zou volgen als eerste keeper van Oranje. De Ajax-goalie is gestopt als international en wegens de blessure van Jasper Cillessen bleven kandidaten Bijlow, Tim Krul en Joël Drommel over. De keuze is dus gevallen op de keeper van Feyenoord, die zich daarmee op mag maken voor zijn interlanddebuut. 

Het defensieve centrum, bestaande uit de terugkerende captain Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, speelt naast backs Jurriën Timber en Daley Blind. Aan de rechterkant koos Van Gaal daarmee niet voor Denzel Dumfries, die op het EK nog de grote uitblinker was bij Oranje, maar door zijn transfer naar Inter nog niet veel speelde. Blind krijgt de voorkeur boven Tyrell Malacia, die zijn debuut dus nog even uit moet stellen. Matthijs de Ligt is zoals bekend geschorst. 

Het middenveld kent weinig verrassingen en bestaat uit Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Marten de Roon, die onder Frank de Boer nog een basiskracht was, begint zodoende op de bank. Daar zitten naast eerdergenoemde spelers ook Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Guus Til, Wout Weghorst, Donyell Malen, Steven Bergwijn en Nathan Aké. Devyne Rensch zit niet bij de 23-koppige wedstrijdselectie

Opstelling NederlandBijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Gakpo

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen