Noorwegen start met Haaland en Feyenoorder Pedersen

1 september 2021, 19:58

Stale Solbakken heeft de opstelling van Noorwegen voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal bekendgemaakt. Marcus Holmgren Pedersen ziet zijn ontwikkeling bij Feyenoord worden met zijn interlanddebuut.

Pedersen maakte deze zomer de overstap van Molde FK naar Feyenoord. De 21-jarige vleugelverdediger kent geen aanpassingsproblemen in Rotterdam en is een vaste waarde in het team van trainer Arne Slot. Naast Pedersen maakt ook Fredrik Aursnes deel uit van de Noorse selectie. De middenvelder van Feyenoord werd opgeroepen nadat Sander Berge afhaakte vanwege een coronabesmetting.

Blikvanger bij de Noren is Erling Haaland, de doelpuntenmachine van Borussia Dortmund die in de punt van de aanval start. Virgil van Dijk en Stefan de Vrij zijn gewaarschuwd, want de spits was dit seizoen al goed voor drie doelpunten en drie assists in drie wedstrijden in de Bundesliga. In de WK-kwalificatie is Haaland vooralsnog niet op schot: de teller na drie duels staat op nul doelpunten.

Martin Ødegaard is de andere grote naam bij de Noren. De oud-middenvelder van sc Heerenveen en Vitesse, die onlangs definitief overstapte naar Arsenal, is niet de enige speler met een Eredivisie-verleden in de Noorse opstelling. Ook Morten Thorsby, die in het verleden zijn wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion speelde, verschijnt aan de aftrap.

Opstelling Noorwegen

Hansen; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Thorsby, Normann; Ødegaard, Elyounoussi, Hauge; Haaland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen