Haaland plaaggeest voor Oranje: "Nooit helemaal te stoppen"

1 september 2021, 22:03

Nederland had het in de eerste helft bijzonder lastig met Noorwegen. Kort voor rust maakte Davy Klaassen nog wel gelijk, nadat een sterk Noorwegen eerder dankzij wie anders dan Erling Haaland op voorsprong kwam. Al het hele eerste bedrijf maakte de doelpuntenmaker het de Oranje-defensie erg moeilijk.

"Ik vond dat Nederland best aardig aan de wedstrijd begon", zei Pierre van Hooijdonk in de rust bij de NOS. "Je zag wat ze wilden doen: vrij snel drukzetten, goede agressiviteit bij balverlies. Maar de Noren waren nog agressiever. Die kleunden er echt in." 

Theo Janssen zag bovendien een gevaar in die felle strijdwijze van Oranje. "Als er geen druk op de bal is, is Haaland met zijn snelheid levensgevaarlijk. Nederland staat heel hoog en geeft daardoor te veel ruimte weg. Je kunt Haaland nooit helemaal stoppen, maar Nederland wil aanvallend voetbal spelen met veel mensen voor de bal en veel beweging. Dan weet hij dat hij in de omschakeling altijd gevaarlijk is."

Tot nu toe sloeg Haaland gelukkig slechts een keer toe. Bij die tegengoal waren volgens Van Hooijdonk meerdere schuldigen aan te wijzen. "Allereerst liet Memphis zich iets te makkelijk aftroeven. Daarna staat Gakpo (hief buitenspel op, red.) een beetje te slapen en ik vind het verrassend hoe Van Dijk met zijn linkerback de tackle aangaat", aldus de voormalig spits, die ook complimenten uitdeelde aan Haaland voor zijn aanname die aan de goal vooraf ging.

Zie ook: Haaland doet Oranje pijn bij terugkeer Van Gaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen