Kritische Frenkie de Jong blij met nieuwe rol in Oranje

2 september 2021, 08:06

Frenkie de Jong (24) kreeg tijdens de eerste interland van Louis van Gaal een andere rol op het middenveld van het Nederlands elftal. De speler van FC Barcelona speelde als controleur met de punt naar achteren en dat was alweer even een tijdje geleden. In Catalonië loopt Sergio Busquets op die positie, toch voelt het voor de oud-Ajacied nog steeds natuurlijk.

"Ik heb veel de bal gehad, maar soms moet ik het vanaf mijn nieuwe positie iets anders invullen", vertelt De Jong over zijn andere plek. "Zeker als zij met twee spitsen spelen, dan kan ik niet te ver voor de bal gaan staan, want dan is de restverdediging niet op orde. Dus ik moest iets gereserveerde spelen", legde de spelmaker uit. Wel werd hij veel gezocht door zijn medespelers en dat ligt hem altijd goed.

"Ik ben veel aan de bal geweest, daar houd ik van, dus ik vond mijn nieuwe positie zeker fijn", aldus De Jong, die ook kritisch was op zichzelf. "Ik had meer met het vele balbezit moeten doen. Maar we kwamen moeilijk tot uitgespeelde kansen. Al met al was het niet goed genoeg. We hebben geluk dat Turkije ook gelijkspeelt, dus we hebben het nog in eigen hand. Maar het moet beter. Met onze staat van dienst moeten we altijd winnen."

Lees ookVan Gaal zag onzorgvuldig Oranje

Over de invloed van Van Gaal was De Jong ook duidelijk. "Het is duidelijk wat hij wil en van ons vraagt, dus de eerste dagen onder hem zijn goed bevallen, ja", stelt hij. Ook heeft hij er, ondanks zijn kritiek, nog wel vertrouwen in dat kwalificatie goed gaat komen en de volgende twee wedstrijden gewonnen worden. "Als we minder slordig zijn, wel ja. We hebben een goed team, we moeten kleine dingen verbeteren. Als dan de vorm van de dag beter is, gaan we de andere twee wedstrijden winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen