Ziyech maakt zich onmogelijk bij de nationale ploeg van Marokko

2 september 2021 – Hakim Ziyech (28) heeft zich in de ogen van bondscoach Vahid Halilhodzic onmogelijk gemaakt bij de nationale ploeg van Marokko. De spelmaker van Chelsea werd opmerkelijk genoeg niet opgeroepen door de keuzeheer voor de WK-kwalificatieduels met Soedan en Guinee en dat zou te maken hebben met zijn gedag.

Ziyech maakt zich onmogelijk bij de nationale ploeg van Marokko

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Voor het eerst in mijn loopbaan had ik te maken met een speler die niet wilde trainen bij de nationale ploeg en deed alsof hij geblesseerd was. Maar uit de tests bleek dat hij gewoon kon spelen bij Marokko", reconstrueert Halilhodzic die situatie van voor de zomervakantie. Toen werd Ziyech nog wel opgeroepen door de oefenmeester, maar kwam hij dus niet in actie voor de nationale ploeg van Marokko. Een daad met grote gevolgen.

"Zijn gedrag was in de laatste periode niet zoals dat hoort bij een speler bij een nationale ploeg. Ziyech zou een leider moeten zijn, een rolmodel. Zolang ik de bondscoach ben van Marokko, tolereer ik zulk gedrag niet. Voor mij gaat het team boven alles en kunnen individuen de ploeg niet gijzelen", legde de keuzeheer zijn kritiek op de oud-Ajacied uit.

Lees ookGeen Ziyech en Mazraoui bij Marokko, NEC'er debuteert

Ziyech, die via Instragram-story's met 'huilogen' reageerde en het dus lachwekkend vond, lag eerder in de clinch met voormalig bondscoach Hervé Renard, maar die ruzie werd later destijds nog bijgeleged. Het is onduidelijk of Halilhodzic na deze harde woorden ook nog open staat voor een mogelijke verzoening. In totaal speelde de middenvelder 35 officiële interlands, waarin hij zestien keer scoorde. Voor Marokko worden het de eerste duels in de poule, waarin naast Soedan en Guinee ook Guinea nog zit.  

Eredivisie

gerelateerd