Ambitieuze bankzitter Brobbey blijft positief: "Anders dan bij Ajax"

2 september 2021 – Brian Brobbey (19) verloor met zijn nieuwe club RB Leipzig twee van de eerste drie duels in de Bundesliga en viel bij beide nederlagen slechts luttele minuten in. Toch kijkt de voormalig Ajax-spits met ontzettend veel vertrouwen naar het komende seizoen in Duitsland.

Ambitieuze bankzitter Brobbey blijft positief: "Anders dan bij Ajax"

"Ik moet ook nog even wennen. Niet aan mijn team, want we hebben een leuke, jonge groep. Wel aan de speelwijze. Die is anders dan bij Ajax", legt Brobbey uit tegenover het Algemeen Dagblad. "Hier wordt van een spits verwacht dat hij sprints in de diepte blijft maken. Bij Ajax deed ik dat ook weleens, maar hier verwachten ze dat continu. Het voetbal in de Bundesliga is zwaarder en sneller. Daar word ik voor klaargestoomd."

Van trainer Jesse Marsch voelt Brobbey in elk geval heel veel vertrouwen. "Hij heeft veel vertrouwen in me. Hij zegt dat ik mijn best moet blijven doen en vooral fit moet blijven. 'Je kans gaat komen. Vertrouw me', zei hij laatst nog. Ik vertrouw hem en ik vertrouw vooral op mezelf", stelt de aanvaller van Jong Oranje, die ondanks de beperkte hoeveelheid speeltijd ambitieus is dit seizoen op individueel én teamgebied met RB Leipzig.

Lees ookBrobbey ziet concurrent voor spitspositie vertrekken naar Spanje

"Iedereen ziet Bayern als favoriet. Ik ken dat gevoel na elf jaar Ajax wel. Maar wij gaan proberen daar verandering in te brengen", aldus Brobbey, die in een mogelijke titelstrijd graag een groot aandeel wil hebben. "Ik wil hier veel spelen, belangrijk zijn en met goals hopelijk mijn steentje bijdragen aan een prijs. Ik heb mijzelf ten doel gesteld minimaal 12 tot 15 goals te maken."

Bundesliga

gerelateerd