Haaland dacht de vinger van Virgil van Dijk te breken

2 september 2021, 11:11

Erling Haaland (21) dacht woensdagavond in een duel met Virgil van Dijk de vinger van zijn directe opponent te hebben gebroken. De Noorse topschutter had geen idee hoe, maar blesseerde de captain van het Nederlands elftal wel degelijk. Uiteindelijk bleek de vinger van de verdediger overigens niet gebroken, maar 'slechts' uit de kom.

Daar was Haaland na het duel echter nog niet van op de hoogte toen hij de Noorse pers te woord stond. "Volgens mij heb ik de vinger van Virgil gebroken. Hij kwam naar mij toe en zei opeens: 'F*cking hell, ik denk dat je mijn vinger gebroken hebt'. Ik heb eigenlijk geen idee hoe het gebeurde", blikte de Noor terug op een moment in de tweede helft. Van Dijk werd kort behandeld langs de kant van het veld, maar kon al vrij snel daarna wel gewoon verder.

Ook ging Haaland in op het doelpunt dat hij kon maken in de eerste helft tegen Oranje. Hij stond vogeltje vrij en daarover was hij behoorlijk verbaasd. "Vooral dat er niemand om me heen stond", zei Haaland, die zag dat Cody Gakpo de buitenspelval ophief, door niet goed mee te lopen. "Al met al zijn we goed meegekomen met het Nederlands elftal, een topland. Ik ben best trots op dit resultaat, ook al is het geen overwinning."

Lees ook: Vijf conclusies na de teleurstellende rentree van Louis van Gaal

Van Dijk looft Haaland

Opponent Van Dijk was logischerwijs minder blij met de tegengoal. "We liepen terug, maar helaas bleef Cody achter, maar goed dat kan gebeuren", zag hij tegenover de NOS. Over zijn ontmoeting met Haaland was de Liverpool-speler duidelijk. "Hij is een geweldige spits, dat moet je ook erkennen. Hij heeft veel snelheid, daar moet je goed op voorbereid zijn", zei hij. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen