Advocaat stopt Heun-min Son knap af bij Irak-debuut

2 september 2021 – Dick Advocaat (73) heeft donderdagmiddag een goede start gekend als bondscoach van Irak. In de WK-kwalificatiecyclus ging de oefenmeester op bezoek bij Zuid-Korea, met onder anderen Tottenham Hotspur-aanvaller Heun-min Son in de gelederen. Irak hield de thuisploeg op een knap doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Advocaat stopt Heun-min Son knap af bij Irak-debuut

Zuid-Korea had wel de betere kansen in de wedstrijd, waarbij Girondins Bordeaux-aanvaller Hwang Ui-Jo vlak voor tijd met een kopkans in de slotfase nog dicht bij de winnende goal was. De Irakeese keeper Fahad Talib stond echter op zijn post in een verder goed georganiseerde verdediging. De bezoekers hielden in de vier minuten extra tijd stand, helemaal knap in de wetenschap dat ook onder anderen Jae-Sung Lee (FSV Mainz 05), Min-Jae Kim (Fenerbahce) en Hee-Chan Hwang (Wolverhampton Wanderers) meededen.

Bij de door Dick Advocaat opgeroepen spelers zat geen enkele uit de grote competities van Europa, waar sowieso slechts een enkeling actief is en dan veelal in de kleine competities. Op het laatste fluitsignaal in het lege stadion in Seoul was er zichtbaar opluchting op het gezicht van de ervaren coach, die speelde tegen het land waar hij zelf tussen 2005 en 2006 werkzaam was. 

Lees ookAdvocaat bezweert: "In Irak zit echt niet zoveel geld"

Irak zit naast Zuid-Korea in een groep met de Verenigde Arabische Emiraten, Syrië en Libanon. De nummer één en twee uit die poules (er zijn nog twee poules over) plaatsen zich voor het WK en de nummer drie heeft nog een kans in de play-offs. Japan, dat donderdag met 0-1 verloor van Oman, zit met Australië, China, Vietnam, Saoedi-Arabië en dus Oman in de andere poule.

Eredivisie

gerelateerd