KNVB gaat toch mee met Feyenoord-wens en verplaatst thuisduel

2 september 2021 – Feyenoord heeft alsnog groen licht gekregen om de wedstrijd tegen Heracles Almelo te verplaatsen. De Rotterdammers kregen eerst nul op rekest toen ze het duel wilden verplaatsen, omdat er al op dinsdag wordt gespeeld in de Conference League tegen Maccabi Haifa, maar uiteindelijk is er toch vanuit alle partijen toestemming gekomen.

KNVB gaat toch mee met Feyenoord-wens en verplaatst thuisduel

Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Feyenoord begint de Conference League met de uitwedstrijd tegen het Israëlische Maccabi Haifa, maar vanwege de Joodse feestdag Jom Kipoer kan er niet op de reguliere donderdagavond worden gespeeld. Omdat Feyenoord zondagmiddag nog een wedstrijd speelde in de Eredivisie, botste dat met de wedstrijd in de groepsfase. De KNVB wilde dat het duel eerder in hetzelfde weekend gespeeld werd, Feyenoord zette in op woensdagavond 1 december.

De Rotterdammers werden uiteindelijk in hun gelijk gesteld, waardoor de club na de interlandbreak pas op dinsdag en in Europa actief is na de interlandbreak. 'Na zorgvuldige afweging van bovenstaande bijzondere omstandigheden en overleg met de Eredivisie CV heeft de KNVB geconcludeerd dat een eenmalige verplaatsing naar een ander moment in het competitieprogramma gerechtvaardigd is', schrijft de Nederlandse voetbalbond over de verplaatsing.

Lees ook: Feyenoord en KNVB in de clinch over 'Heracles-thuis'

De club had verschillende redenen voor de verplaatsing, bijvoorbeeld om dat Colombiaanse sterkhouder Luis Sinisterra op 12 september (zaterdag) nog niet beschikbaar kon zijn. Dat heeft weer te maken met de corona-regelgeving waardoor de Premier League-clubs bijvoorbeeld tot een boycot kwamen. Met deze verplaatsing is Feyenoord in elk geval tevreden. De KNVB heeft naar aanleiding van afspraken in de veranderagenda aangegeven mee te werken bij dergelijke verzoeken en dat is dus gebeurd. 

Feyenoord

gerelateerd