Ziyech bijt van zich af na beschuldigingen van bondscoach

2 september 2021 – Hakim Ziyech en Vahid Halilhodzic zijn duidelijk geen vrienden. De bondscoach liet zich eerder deze week kritisch uit over de Chelsea-middenvelder, die opvallend genoeg niet geselecteerd werd voor deze interlandperiode. De spelmaker heeft inmiddels via zijn Instagramaccount van zich laten horen.

Ziyech bijt van zich af na beschuldigingen van bondscoach

'De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid!', schrijft Ziyech, waarna hij ook nog een emoticon van een clown plaatst. De aanvallende middenvelder annex vleugelspeler kwam tot dusver 35 officiële wedstrijden in actie voor Marokko, waarin hij zestien keer scoorde. Nu is hij dus niet opgeroepen, terwijl hij de vorige interlandperiode al niet in actie kwam. Dat heeft volgens de oefenmeester met het gedrag van Ziyech te maken.

Lees ook: Geen Ziyech en Mazraoui bij Marokko, NEC'er debuteert

"Voor het eerst in mijn loopbaan had ik te maken met een speler die niet wilde trainen bij de nationale ploeg en deed alsof hij geblesseerd was. Maar uit de tests bleek dat hij gewoon kon spelen bij Marokko", liet Halilhodzic destijds optekenen. "Zijn gedrag was in de laatste periode niet zoals dat hoort bij een speler bij een nationale ploeg. Ziyech zou een leider moeten zijn, een rolmodel. Zolang ik de bondscoach ben van Marokko, tolereer ik zulk gedrag niet. Voor mij gaat het team boven alles en kunnen individuen de ploeg niet gijzelen."

De Marokkaanse ploeg speelt donderdagavond tegen Soedan, daarna wacht nog een onderonsje met Guinee-Bissau in strijd om een ticket voor het wereldkampioenschap in Qatar. Overigens ontbreekt ook Ajacied Noussair Mazraoui in de selectie, ondanks zijn uitstekende seizoenstart. Hij zou ook niet door één deur kunnen met de bondscoach van de ploeg. 

Eredivisie

gerelateerd