Real Madrid, Barça en Juventus blijven dromen van Super League

2 september 2021, 19:10

De plannen voor de Super League zijn nog springlevend bij Real Madrid, FC Barcelona en Juventus. De drie Europese topclubs zouden inmiddels zelfs een groot PR-bureau ingeschakeld hebben om de ambitieuze ideeën in kaart te brengen om ook de andere clubs enthousiast te maken. In het voorjaar stonden twaalf ploegen nog achter de supercompetitie, maar door veel woedende reacties trokken de meeste clubs zich terug.

De transferperiode is net voorbij en daarin werd pijnlijk duidelijk dat de Premier League mijlenver voorloopt op de andere competities. Manchester City betaalde meer dan honderd miljoen voor Jack Grealish, Chelsea haalde Romelu Lukaku voor eenzelfde soort bedrag terug, Arsenal versterkte de ploeg voor meer dan 150 miljoen euro en Manchester United haalde Jadon Sancho voor bijna negentig miljoen euro naar Old Trafford. Daar kon naast Paris Saint-Germain geen enkele club buiten Engeland aan tippen. Daarom moet er iets gebeuren, stellen de twee Spaanse grootmachten en de Italiaanse topclub. 

RMC Sport en The Sun melden dat de ploegen door willen pakken, maar het is de vraag hoe de andere clubs daar inmiddels over denken. Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Liverpool, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid waren ook bij de eerste plannen betrokken, maar besloten om terug te treden na de woedende reacties van de achterban. Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain lieten al meteen weten dat ze niet mee wilden doen. 

Real Madrid kwam de afgelopen maanden al vaker in het nieuws. Zo zou voorzitter Florentino Pérez er serieus over nadenken om met de Spaanse club over te stappen naar de Premier League. Dat gerucht werd al snel weerlegd door de Koninklijken. 'Het is een absurd idee en tevens onmogelijk. Het enige doel van deze berichtgeving is het zorgen voor onrust bij onze club', bracht Real toen naar buiten. Desondanks zou de club er wel alles aan doen om het gat met de Engelse clubs te verkleinen. De Super League is volgens hem nog altijd het juiste middel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen