Bijlow kan oud-internationals bekoren: ''Vind hem beter dan Cillessen"

2 september 2021, 20:43

Justin Bijlow mocht woensdagavond debuteren bij het Nederlands elftal. De doelman was één keer kansloos op een inzet van Erling Haaland, maar maakte voor de rest een goede indruk. Dat stellen zijn voorgangers Eddy Treijtel, Ed de Goeij en Joop Hiele. Maar of hij nu meteen de eerste keuze is van Louis van Gaal? Dat durven de oud-internationals niet te stellen.

"Justin heeft niet overdreven veel te doen gehad, maar wat hij moest doen, deed hij goed", aldus Hiele in De Telegraaf. "Ik heb vier seizoenen met hem gewerkt op Varkenoord en ben heel trots op de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Bij een jongen van twaalf zijn er nog zoveel gevaren op de weg, maar je zag toen al wel een bepaalde potentie. Niet alleen in het keepen, maar ook in de manier waarop hij met dingen omging. Justin is redelijk stabiel en realistisch. Ik ken zijn ouders en broer ook goed. Hij komt uit een goed nest en dat zie je terug."

De Goeij sluit zich bij die woorden aan. "Bijlow laat zich niet gek maken en doet gewoon zijn ding. Dat zie je terug bij die één-tegen-één met Erling Haaland. Daar bleef hij heel rustig. Hij bleef goed kijken en maakte zich goed breed. Dat is tegenwoordig de stijl die je veel ziet, ingezet door Manuel Neuer", stelt de voormalig doelman, die het nog voorbarig vindt om de Feyenoorder nu al uit te roepen tot eerste keuze. "Hij zou het wel kunnen worden. In principe heeft Bijlow alles om voor langere tijd de nummer één van Oranje te zijn. Het enige vraagteken is zijn fysieke gesteldheid. Hij heeft de afgelopen jaren toch met aardig wat blessures te maken gehad."

Hiele verwacht dat Bijlow een goede kans maakt om eerste keuze te worden. "Als Bijlow en Joël Drommel het goed blijven doen, dan zou ik niet weten, waarom er teruggevallen zou moeten worden op Jasper Cillessen. Met het oog op de toekomst lijkt het me sowieso verstandig om deze jonge keepers erbij te houden. Zoveel goede Nederlandse keepers zijn er niet en we mogen blij zijn dat zich nu toch weer twee talentvolle doelmannen aandienen, die de potentie hebben om zich door te ontwikkelen tot het internationale niveau."

Treijtel heeft de minste twijfel over de talentvolle sluitpost. Hij is duidelijk onder de indruk. "Bijlow is absoluut de keeper van de toekomst voor Oranje. Ik denk dat Van Gaal hem gewoon laat staan. Cillessen heeft de afgelopen jaren amper gespeeld en eerlijk gezegd vind ik Bijlow ook gewoon beter dan Cillessen. Ik vind hem erg allround. Hij beheerst alle facetten van het keepersvak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen