'Barça raakt overbodige Pjanic na Deadline Day toch kwijt'

2 september 2021 – FC Barcelona lijkt twee dagen na Deadline Day toch nog af te komen van Miralem Pjanic. De club wilde de middenvelder deze zomer graag laten vertrekken, vooral vanwege zijn hoge salaris. Een verhuur aan Besiktas blijkt nu hoogstwaarschijnlijk de oplossing te gaan worden. 

'Barça raakt overbodige Pjanic na Deadline Day toch kwijt'

Een overstap naar de Turkse Süper Lig is nog mogelijk, omdat de transfermarkt daar anders dan in veel andere Europese landen pas komende week sluit. Het gaat in dit geval om een verhuur, zo melden transferexperts Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio. Pjanic vloog eerder vandaag naar Istanbul om de deal af te ronden.

De verhuur is voor beide partijen een goede oplossing. Barça wilde gezien de financiële situatie van de club graag van de middenvelder af en in het geval van een verhuur zal Besiktas in ieder geval een deel van zijn salaris overnemen. Pjanic zelf leek zich al op te moeten maken voor een halfjaar op de tribune, aangezien hij niet meer in de plannen van Ronald Koeman voorkwam. Dat zag de Bosniër niet zitten en bij Besiktas hoopt hij wel aan spelen toe te komen.

Overigens was Pjanic Barcelona volgens RAC1 eerder al tegemoet gekomen door de helft van zijn salaris in te leveren. Ondanks veel interesse - vooral van zijn oude club Juventus - kwam het niet tot een vertrek, maar een ontbinding van zijn contract zag hij niet zitten. 

LaLiga

gerelateerd