Van Gaal brengt Koeman in problemen: "Waar is dat voor nodig?"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 september 2021 – Bondscoach Louis van Gaal heeft FC Barcelona-trainer Ronald Koeman met een probleem opgezadeld. Dat concludeerde althans Valentijn Driessen. Dat deed hij naar aanleiding van Van Gaals uitspraken over middenvelder Frenkie de Jong. 

Van Gaal brengt Koeman in problemen: "Waar is dat voor nodig?"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Noorwegen (1-1) gaf Van Gaal namelijk aan dat hij De Jong het best vindt als verdedigende middenvelder en dat hij bij Barcelona ook daar zou moeten spelen. Driessen hoorde het met verbazing aan. "Ik begrijp die gedachtegang wel, maar waarom moet je dat zeggen?", vroeg hij zich hardop af in een video van De Telegraaf.

"Die Spanjaarden hangen direct met z'n allen aan de lijn", vervolgde hij zijn bezwaar. "Je legt direct weer een probleem bij Ronald Koeman op z'n bord, terwijl hij bij Barcelona Sergio Busquets al heeft lopen. Waar is het dan voor nodig om dat bij Koeman op z'n bord te leggen? Het schijnt er allemaal bij te horen", eindigde de chef voetbal van de krant cynisch.

Berghuis
Met de aanstelling van Van Gaal kwam ook de 4-3-3-discussie op gang, waarbij de bondscoach de boel zelf direct op scherp zette door te zeggen dat Oranje niet genoeg goede buitenspelers had. Na de wedstrijd tegen Noorwegen kwam de discussie opnieuw op gang. Ook daar had Van Gaal een onhandige rol in, stelde Driessen. "Hij gaf er natuurlijk zelf ook voeding aan door Berghuis er in de rust al af te halen."

"Ik vond Berghuis niet zo slecht", ging hij verder. "Maar na afloop gaf hij als verklaring dat hij zijn taken niet heeft uitgevoerd. Dan is hij de klos, maar daarmee lever je ook een hoop creativiteit in. Daarna moesten Malen en Gakpo het doen, dat was eigenlijk toch wel minder", vond Driessen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd