Zweden blijft foutloos na verrassende zege op Spanje

2 september 2021 – In kwalificatiegroep B heeft Zweden vanavond verrassend gewonnen van Spanje. In een herhaling van de groepsfasewedstrijd op het afgelopen EK waren de Zweden dit keer met 2-1 te sterk. Daarmee staat het land na drie duels nog altijd foutloos aan kop in de poule, terwijl Spanje het met een wedstrijd meer met twee punten minder moet stellen.

Zweden blijft foutloos na verrassende zege op Spanje

Op voorhand was Spanje - Zweden, voor beide landen het openingsduel op het EK van afgelopen zomer, wellicht een aantrekkelijk affiche. Destijds eindigde het duel echter in een doelpuntloos gelijkspel. De vraag was dan ook of dit keer in het Zweedse Solna hetzelfde verwacht kon worden, maar het antwoord was al snel gegeven. Binnen zes minuten was er namelijk al aan beide kanten gescoord.

Het was Carlos Soler, de middenvelder van Valencia, die vanavond zijn interlanddebuut maakte en dat al na vijf minuten bekroonde met een treffer. Hij liep een voorzet van Jordi Alba keurig binnen. Lang kon hij daar echter niet van genieten, want direct erna was het ook aan de andere kant raak. Na wat geklungel van de Spanjaarden belandde de bal in de voeten van voormalig Willem II-spits Alexander Isak, die dat direct afstrafte: 1-1.

De beslissende 2-1 zou na een klein uur spelen vallen. Na een lage voorzet van Dejan Kulusevski kreeg Viktor Claesson in de Spaanse zestien zelfs de ruimte om de bal te controleren. Vervolgens vond hij een klein gaatje in de korte hoek en schoot hij daar de winnende treffer binnen. Voor Spanje is er dus werk aan de winkel, al heeft het vooralsnog nog een veilige marge ten opzichte van achtervolgers Kosovo en Griekenland. 

Eredivisie

gerelateerd