Wijnaldum kritisch: "Het Nederlandse voetbal moet veranderen"

2 september 2021, 23:14   Bijgewerkt: 3 september 2021, 08:22

Nederland had woensdagavond veelvuldig de bal, maar Noorwegen had de grootste kansen. De ploegen hielden elkaar qua score in evenwicht: 1-1. Georginio Wijnaldum is kritisch na het puntverlies. Hij vindt dat er bij Oranje te veel wordt gedacht aan balbezit. Dat moet veranderen.

"In Nederland zijn we te comfortabel, we hebben de bal en denken: het komt allemaal wel. Maar er is zo veel veranderd in het voetbal en dat van ons zou eigenlijk mee moeten veranderen. De beste teams winnen niet meer zo snel en makkelijk van de mindere teams. Het voetbal verandert en ik vind dat we erin mee moeten als land. Wij moeten met het balbezit dat we hebben niet denken dat de kansen zo maar komen. Het moet niet meer heilig zijn", doelt de middenvelder van Paris Saint-Germain bij Voetbal International op het hoge percentage balbezit.

Wijnaldum zag overigens dat Nederland tegen de Noren meerdere keren gevaarlijk was. "We hebben nog wel wat wedstrijden nodig, maar vanuit de basis creëerden we wel onze kansen. Tegen Turkije kwamen we op achterstand en raakten we als team van slag, dat was nu niet zo. Het is jammer dat we zelf slordig waren in balbezit, daarmee maakten we het makkelijker voor die Noren", aldus Wijnaldum, die al snel doorhad was de Noren wilden: de bal zo snel mogelijk inleveren bij spits Erling Haaland. "Ik snap dat wel als je ziet hoe gevaarlijk hij is in de ruimte achter de laatste lijn."

De Noorse aanvaller scoorde de openingstreffer, Davy Klaassen zorgde voor de gelijkmaker. Dat de ploeg terugkwam van een achterstand, zegt volgens Wijnaldum veel over de weg die onder Louis van Gaal is ingezet. "Hij is heel duidelijk en brengt dat over. Vandaar dat we na de achterstand niet in paniek raakten. We moeten het als team doen, als de instelling en organisatie in orde is, kunnen we als individu het verschil maken. Daarbij hebben we een team met best veel jonge gasten die veel moeten leren. Voor deze groep is Van Gaal een goede bondscoach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen