Zerrouki scoort bij monsterzege; meer Eredivisionisten in actie

2 september 2021, 23:51   Bijgewerkt: 3 september 2021, 00:01

Ramiz Zerrouki was vanavond niet de enige, maar wel de meest succesvolle Eredivisie-speler die namens zijn land in actie kwam. Zijn Algerije zette een monsterscore van liefst 8-0 neer tegen een tienkoppig Djibouti. De FC Twente-middenvelder zelf pikte ook zijn doelpuntje mee: hij zette in de 69e minuut de eindstand op het scorebord. 

Het was bovendien een knap doelpunt. Bij een afvallende bal aarzelde de Algerijn niet en schoot hij in één keer de hoek in. Voor Zerrouki was het zijn allereerste interlandgoal ooit, voor Algerije alweer de achtste van de avond. Onder meer Lyon-aanvaller Islam Slimani had het op zijn heupen en tekende voor liefst vier treffers. Ramy Bensebaini, Baghdad Bounedjah en Riyad Mahrez waren de andere doelpuntenmakers.

Tegelijkertijd met Algerije kwam ook Marokko - zonder de bekritiseerde Hakim Ziyech - in actie. AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal mocht wel aan de aftrap mocht verschijnen. De doelpunten kwamen echter niet van de voorhoede. Na tien minuten zorgde Stade Rennais-verdediger Nayef Aguerd voor de openingstreffer en in de beginfase van de tweede helft werd het via een eigen doelpunt ook 2-0 voor Marokko. Dat zou uiteindelijk ook de eindstand zijn. NEC'er Souffian El Karouani kwam overigens niet binnen de lijnen. 

Ook op de Europese velden waren vanavond enkele Eredivisie-spelers te zien. Albert Gudmundsson (AZ) stond aan de aftrap van het duel tussen IJsland en Roemenië, dat voor zijn IJsland niet goed afliep. De ploeg verloor met 0-2. Succesvoller was Tsjechië, dat met 1-0 won van Wit-Rusland. De van PSV gehuurd Twente-middenvelder Michal Sadilek mocht een halfuur voor tijd invallen.

Feyenoorder Luis Sinisterra zat voor het eerst sinds 2019 weer bij de Colombiaanse selectie, maar hij kwam vanavond niet binnen de lijnen. Vanaf de kant zag hij toe hoe zijn ploeg met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij Bolivia.

Lees ook: Feyenoorder Jahanbakhsh eist hoofdrol op namens Iran

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen