Van Hanegem: "Bij Feyenoord is Berghuis helemaal verziekt"

3 september 2021, 09:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem is van mening dat Steven Berghuis 'helemaal verziekt' is bij Feyenoord. De 29-jarige aanvaller kent een stroeve start bij Ajax, wat volgens De Kromme te maken heeft met het feit dat de Rotterdamse club hem te veel in de watten heeft gelegd. Het zou Van Hanegem niet verbazen als Berghuis dit seizoen nog veel vaker de bank warm moet houden bij zijn nieuwe club.

Berghuis werd afgelopen weekend tegen Vitesse (5-0) voor het eerst gepasseerd door Erik ten Hag. Zijn vervanger, Antony, beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Afgelopen woensdag startte Berghuis wel bij het Nederlands elftal tegen Noorwegen (1-1) al werd hij toen na een zwakke eerst helft wel naar de kant gehaald door bondscoach Louis van Gaal.

"Hij is bij de mooiste ploeg van Nederland, Feyenoord, weggegaan. Ik zeg niet de beste, want we gaan niet zitten lachen. Ik zeg de mooiste, want een mooiere ploeg is er niet. En ik heb eerder gezegd dat dit zou kunnen gebeuren als hij naar Ajax zou gaan", begint Van Hanegem in een video-item van ESPN. "Ze hebben er weer een gehaald (Mohamed Daramy, red.). Zó, lekker. Dan kun je dus zomaar een heel seizoen op de bank zitten", vervolgt Van Hanegem. "Bij Feyenoord hebben ze hem helemaal verziekt, hebben ze hem in de watten gelegd. Oh wat een geweldig ventje. Hij mocht alles doen."

Toch maakt Van Hanegem zich geen grote zorgen om Berghuis. "Soms is het een heel vervelend ventje, maar het is gewoon een goede speler", aldus de voormalig voetballer, die hoopt dat Berghuis alsnog zal slagen. "Ik wens hem gewoon succes ondanks dat ik een Feyenoorder ben. Dat moeten we nou eens achter ons laten. Wij moeten gewoon groot zijn, net als de andere ploegen. En dat zijn we ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen