Ajax schrijft Onana gewoon in voor Champions League

3 september 2021 – Ajax heeft André Onana ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League, zo meldt De Telegraaf vrijdagmorgen. De 25-jarige doelman uit Kameroen mag vanaf zaterdag de training hervatten, maar is voorlopig niet welkom bij de A-selectie. Sébastien Haller, die vorig seizoen vanwege een administratieve fout niet inzetbaar was in de knock-outfase van de Europa League, is eveneens ingeschreven.

Ajax schrijft Onana gewoon in voor Champions League

Marc Overmars maakte donderdag bekend dat Onana vanaf zaterdag welkom is om weer bij Ajax te trainen, maar dan wel bij het beloftenteam. "Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag. Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces", gaf de beleidsbepaler aan.

Desondanks prijkt de naam van Onana op de lijst die Ajax uiterlijk donderdagavond voor 00.00 uur moest inleveren bij de UEFA. De kans is klein dat de Kameroener ook daadwerkelijk in actie komt in de Champions League. Ajax heeft met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter zijn keepersgilde compleet. Bovendien mag Onana op zijn vroegst op 4 november, de dag dat zijn dopingschorsing eindigt, weer in actie komen voor Ajax.

Het lukte Ajax niet om Onana deze zomer te verkopen. Meerdere clubs toonden concrete interesse, maar een transfer kwam niet van de grond. Daardoor dreigt Onana aan het einde van het seizoen transfervrij te verlaten. De doelman beschikt immers over een contract dat volgend jaar zomer afloopt. Ajax en Onana onderhandelen langere tijd over een nieuwe verbintenis, maar een akkoord werd niet bereikt.

Ajax

gerelateerd