Emerson wilde Barça niet verlaten: "We waren hier pas 40 dagen"

3 september 2021, 12:20

Nog geen maand na zijn presentatie in Camp Nou werd Emerson Royal op Deadline Day verkocht door FC Barcelona. De 22-jarige Braziliaanse rechtsback maakte voor dertig miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur, terwijl hij afgelopen weekend tegen Getafe nog een basisplaats kreeg van trainer Ronald Koeman. Hoewel Emerson uitkijkt naar zijn Engelse avontuur, geeft hij toe dat hij Barcelona eigenlijk helemaal niet wilde verlaten.

Emerson speelde slechts drie wedstrijden voor Barcelona. De rechtervleugelverdediger werd twee jaar geleden door Barça en Real Betis naar Spanje gehaald. Daarbij deelden de clubs de transfersom van twaalf miljoen euro. Emerson droeg de eerste twee seizoenen het shirt van Real Betis om de schouders en maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar Barcelona. Daar leek Koeman hem een serieuze kans te geven getuige zijn speeltijd in de eerste drie speelrondes, maar toch werd Emerson verkocht.

Een opmerkelijke transfer, zeker in de wetenschap dat Emerson niet wilde vertrekken. "Het was voor mij een droom om voor Barcelona te spelen. Ik werd verliefd op de club toen ik Ronaldinho zag spelen. Daarna kwamen Messi, Neymar en Alves", begint de Braziliaan in een uitgebreid interview met Marca. "Ik dacht dat de club wilde dat ik bleef. Op zondag speelde ik nog, de volgende dag heb ik rustig getraind. Toen kwam ik erachter dat Tottenham en Barça met elkaar aan het praten waren en bijna een deal hadden gesloten. Ik begreep er niets van omdat ik niet wist wat er gebeurde. 's Middags belde de club me omdat de clubleiding met me wilde spreken. Toen kwam ik erachter dat ze me wilden verkopen."

Emerson kreeg van de clubleiding te horen dat Barça het financieel lastig heeft en dat het beter zou zijn als hij zou worden verkocht. "Ik herhaalde dat het mijn bedoeling was om hier te blijven omdat ik ervan droomde om voor Barcelona te spelen en een bijdrage aan de club te leveren. Ik wist dat als ik in mijn beste vorm zou zijn, ik hier zou slagen", aldus de verdediger, die er op een gegeven moment achterkwam dat Barça geen genoegen zou nemen met een 'nee'. "Ze hebben me eruit gegooid met mooie woorden."

De Braziliaan voelt zich desondanks niet gebruikt door Barcelona. "Dat is niet het goede woord, maar het doet wel pijn. Er waren ook andere manieren om dit op te lossen. Hoe mijn familie reageerde? Stomverbaasd. We waren pas 40 dagen in Barcelona en nog bezig om de spullen een plek te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen