Transferweekje: Barcelona, Mbappé, PSV, Feyenoord en Onana

4 september 2021, 12:00

In de meeste landen zit de transfermarkt inmiddels enkele dagen op slot. Clubs deden in de laatste dagen van de zomerse transferwindow volop zaken, al kwamen niet alle deals rond. In deze editie van Transferweekje blikken we terug op de transfers die niet plaatsvonden, maar kijken we tegelijkertijd vooruit naar wat er de komende maanden staat te gebeuren.

Veerman blijft in Friesland

Joey Veerman leek op weg naar AZ, dat zich met vier miljoen euro meldde bij sc Heerenveen. De Friezen willen echter veel meer geld zien voor de sterkhouder en dus kwam er geen fraaie transfer voor de middenvelder. Hij stak de afgelopen maanden niet onder stoelen of banken dat hij graag wil vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen houdt hem echter aan zijn contract en dus zien we de geboren Volendammer in ieder geval tot de winterstop nog in het shirt van de Friezen.

Barcelona doet op de valreep nog zaken

In de absolute slotfase van de Spaanse transferperiode lieten FC Barcelona en Atlético Madrid nog van zich horen. Antoine Griezmann keerde namelijk terug naar de Madrilenen en dat maakte in Camp Nou weer ruimte voor een nieuwe aanvaller. Ronald Koeman haalde niemand minder dan Luuk de Jong als extra optie in de voorhoede. De ex-speler van onder meer FC Twente en PSV kwam bij Sevilla niet meer in de plannen voor. In Catalonië moet hij Koeman aan de broodnodige doelpunten gaan helpen.

Mbappé naar Real: nu niet, volgend jaar wel?

Geen defensieve versterkingen voor Feyenoord

Feyenoord wist zich te versterken met Reiss Nelson en Cyriel Dessers, maar toch zullen veel fans van de Rotterdammers niet helemaal tevreden zijn. Zij hadden namelijk hun zinnen gezet op een nieuweling in de achterhoede. Ridgeciano Haps is immers vertrokken naar het Italiaanse Venezia. Micky van de Ven koos niet voor Feyenoord, maar vertrok naar VfL Wolfsburg. De Noorse linksback Fredrik André Bjørkjan staat ook op het lijstje. Hij kwam vooralsnog ook niet naar Rotterdam en dus is de spoeling achterin behoorlijk dun. Ongetwijfeld staat er in de winter dus nog iets te gebeuren in De Kuip.

PSV zat bijna Van Bommel dwars

Micky van de Ven

Micky van de Ven

Hoe eindigt hoofdpijndossier Onana?

Wat moet Ajax met André Onana? Dat is de vraag die na een rustige Deadline Day in Amsterdam is blijven hangen. De doelman maakte geen transfer - naar verluidt was hij erg veeleisend in het vinden van een nieuwe club - en dus vonden zijn eerste trainingssessies na zijn dopingschorsing plaats bij Jong Ajax. Marc Overmars herhaalde nog maar eens dat het er niet op lijkt dat Onana zijn aflopende contract gaat verlengen en dat de club ook zonder hem verder moet. De overgebleven vraag is nu hoe de toekomst van de keeper eruit ziet. Wordt het een winterse transfer, een transfervrij vertrek of kent het verhaal uiteindelijk toch een goed einde in de vorm van een contractverlenging? 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen