Van Gaal gunt Berghuis herkansing, Dumfries vervangt Timber

3 september 2021, 14:05   Bijgewerkt: 3 september 2021, 14:18

Steven Berghuis krijgt na zijn matige optreden tegen Noorwegen (1-1) een herkansing van Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal wilde aanvankelijk weinig kwijt over zijn opstelling tegen Montenegro, maar verklapte richting het einde van de persbijeenkomst dat naast Berghuis ook Denzel Dumfries en Stefan de Vrij zullen starten.

Berghuis maakte afgelopen woensdag weinig indruk in Oslo. Na een teleurstellende eerste helft bleef de aanvaller van Ajax in de kleedkamer achter. Tegen Montenegro zal Berghuis echter gewoon weer aan de aftrap verschijnen, vertelde Van Gaal vrijdagmiddag. "Ik heb weer met hem gesproken en aangegeven wat hij misschien beter zou kunnen doen en wat hij misschien moet laten. Maar ik heb ook aangegeven dat de manier waarop Timber de rechtsbackpositie invulde hem niet hielp", luidde het antwoord van Van Gaal op de vraag van Valentijn Driessen welke nazorg er is verleend.

"Daardoor geef ik hem nog een kans", vervolgde Van Gaal met een lach op zijn gezicht. "Oh, nou zeg ik te veel. Godverdomme, weer Valentijn. Jij weer. Weer is die opstelling bekend. Jezusmina", lachte de bondscoach verder. "Dus Berghuis speelt. Hij is in mijn ogen de beste rechterspits op de Nederlandse velden en buitenlandse velden."

Ook Dumfries zal starten tegen Montenegro. De speler van Inter vervangt op de rechtsbackpositie Jurriën Timber. "Of hij klaar is om te beginnen? Dat denk ik wel. Maar dat heb ik al gezegd tijdens de vorige persconferentie. Dumfries is een speler die een natuurlijke conditie heeft. Hij heeft corona gehad en binnen een week speelde hij weer. En dat heeft te maken met zijn natuur", aldus Van Gaal, die er lachend aan toevoegde: "Kan je die ook alvast invullen. Geweldige persconferentie. De opstelling is weer bekend."

Stefan de Vrij, die naast Van Gaal plaats nam achter spreekgestoelte, behoudt zijn basisplaats als rechter centrale verdediger. Wie met hem het hart van de verdediging vormt tegen Montenegro, wilde de bondscoach niet vertellen. Matthijs de Ligt was tegen Noorwegen geschorst, maar is nu weer inzetbaar. "Wie er links staat? Dat zul je zien. Of het verstandig is om Virgil van Dijk te laten spelen? Daar hebben we natuurlijk over gesproken en ook dat ga je morgen zien of hij speelt of niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen