Van Gaal verdedigt Memphis: "Dat kan Ronaldo ook niet"

3 september 2021, 14:55

Louis van Gaal heeft het tijdens de persconferentie richting de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro opgenomen voor Memphis Depay. De 27-jarige aanvaller kon woensdag tegen Noorwegen geen potten breken, maar dat was volgens de bondscoach niet de schuld van Memphis.

Van Gaal kreeg werd tijdens de persbijeenkomst gevraagd of hij een idee had waarom Ronald Koeman de enige trainer is die Memphis aan het spelen krijgt. "Als je al na één wedstrijd conclusies wil trekken, dan is dat aan jou, dat is niet aan mij", antwoordde de bondscoach op de vraag van Valentijn Driessen. "Dat komt door de moeilijkheidsgraad hoe Noorwegen speelde. Compact. En dan heeft hij heel weinig ruimte", reageerde de bondscoach toen hij vervolgvragen kreeg van de chef voetbal van De Telegraaf.

"Memphis heeft zich een aantal keer aangeboden. In de bal, maar ook in de diepte. En hij kreeg de bal niet in zijn tijd. Dat is passen en trappen. Dat is zien. Dat is de bal van Stefan de Vrij die niet op het ritme van Memphis was gespeeld. Maar het heeft natuurlijk met de kwaliteiten van de tegenstander te maken. En niet alleen met Memphis", vervolgde de bondscoach. "Memphis is een natuurlijk een geweldenaar, die heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, maar hij kan niet tegen drie verdedigers op als hij in zo'n kleine ruimte staat. Dat kan niemand. Ronaldo en Messi kunnen dat ook niet. Niet dat ik hem daarmee vergelijk."

Toen Van Gaal daarna een vergelijkbare vraag kreeg, reageerde hij geïrriteerd. "Dat heb ik uitgelegd. Dat komt door de moeilijkheidsgraad. Dat kan ik nog wel 26 keer zeggen en als jij dan 26 keer zegt 'hij kwam niet aan de bal'… dat heb ik uitgelegd. Waarom hij de verkeerde keuzes maakte? Omdat hij tegen drie verdedigers op vijf meter staat. Geen enkele voetballer kan dat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen