Kabinetsformatie in impasse: Van Gaal weet wat de oplossing is

3 september 2021, 15:20

Saai is een persconferentie met Louis van Gaal achter het spreekgestoelte nooit. Zo ook niet de bijeenkomst van vrijdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd tegen Montenegro. De bondscoach kreeg veel vragen over voetbal, maar ook een over de politieke situatie in Nederland.

"Hoelang zou jij nodig hebben om de kabinetsformatie vlot te trekken?", was de vraag die de goedgehumeurde bondscoach kreeg. "Daar wordt over gespeculeerd, hè?", begon hij zijn antwoord. "Kijk eens naar een programma van Op1, zo'n drie à vier maanden geleden. Toen heb ik gezegd dat ze met een minderheidskabinet moeten gaan beginnen. Dat kun je terugvinden, dat ik dat gezegd heb. Het wordt alleen maar bevestigd."

Dat Van Gaal het uitstekend naar zijn zin had tijdens de persconferentie, bleek wel toen hij uitgelaten reageerde op een antwoord van Stefan de Vrij. De verdediger werd gevraagd of Van Gaal door de jaren heen milder is geworden. "Dat was voorheen ook al zo", antwoordde De Vrij, waarna Van Gaal in lachen uitbarstte. "Geweldig antwoord", riep de bondscoach, die De Vrij een stevige handdruk gaf en vervolgens ook voor de speler applaudisseerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen