Fans Nice opgepakt na uit de hand gelopen clash tegen Marseille

3 september 2021, 16:35

Twee aanhangers van OGC Nice zijn door de Franse politie opgepakt voor hun aandeel in de rellen tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Twee weken geleden ging het in de Allianz Riviera en werd de wedstrijd gestaakt. De ongeregeldheden krijgen hoe dan ook nog een staartje.

De LICRA, een Frans instituut tegen racisme en antisemitisme, heeft vrijdag laten weten dat een supporter van Nice is aangehouden. Hij werd tijdens de wedstrijd gefilmd terwijl hij een nazigroet deed. Hij moet zich vandaag nog voor de rechtback verantwoorden. Een andere fan moet op 22 september voorkomen omdat hij Marseille-speler Dimitri Payet een trap heeft gegeven.

Volgens Franse media wordt eerstgenoemde fan verdacht van misdaden tegen de menselijkheid. De wedstrijd tussen Nice en Marseille werd op zondag 22 september gestaakt nadat Payet werd bekogeld door aanhagers van Nice. Na een korte adempauze verschenen Nice en de arbitrage weer op het veld. Marseille weigerde de wedstrijd echter te hervatten en bleef binnen.

Naar aanleiding van de wedstrijd kreeg Nice al de straf van het spelen van een wedstrijd zonder publiek. Er lopen momenteel nog meerdere onderzoeken naar alle gebeurtenissen en het zou zomaar kunnen dat er meer straffen gaan volgen. Het is nog niet bekend of de wedstrijd op een later moment wordt uitgespeeld. Nice stond na zeventig minuten op een 1-0 voorsprong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen