Sevilla laat ex-Eredivisionisten noodgedwongen buiten CL-selectie

3 september 2021, 17:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 10:01

Oussama Idrissi en Nemanja Gudelj zullen dit seizoen niet uitkomen in de Champions League. De twee ex-Eredivisionisten zijn namelijk niet opgenomen in de selectie van Sevilla. De Spanjaarden mogen door regels van de UEFA slechts 22 spelers op de lijst zetten.

Eigenlijk mogen clubs 25 spelers op de lijst voor de Champions League zetten. Dan moeten er echter wel vier spelers uit de eigen jeugd komen en dat aantal is niet haalbaar voor de club uit Andalusië. Daarom mag Sevilla slechts 22 voetballers inschrijven en dat gaat dus ten koste van middenvelder Gudelj en aanvaller Idrissi.

Bredanaar Gudelj is bezig aan zijn derde seizoen bij Sevilla en ligt nog tot medio 2023 vast in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De in Bergen op Zoom geboren Idrissi staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij de club en heeft een contract tot medio 2025. Hij komt echter niet veel aan spelen toe en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Ajax. Gudelj en Idrissi spelen hun interlands voor Servië en Marokko.

Karim Rekik zit overigens wel bij de CL-selectie van Sevilla. De Spanjaarden zijn in groep G gekoppeld aan Lille OSC (Frankrijk), RB Salzburg (Oostenrijk) en VfL Wolfsburg (Duitsland). Sevilla trapt het miljardenbal op dinsdag 14 september af met een thuiswedstrijd tegen Salzburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen