Overmars helder over Onana: "Gaan niet zitten wachten"

3 september 2021, 19:08   Bijgewerkt: 3 september 2021, 19:18

Marc Overmars denkt niet dat Andre Onana zijn aflopende contract bij Ajax alsnog gaat verlengen. De doelman mag vanaf zaterdag weer meetrainen na zijn schorsing en werd door zijn club ook ingeschreven voor de Champions League. Toch lijkt zijn inbreng komend seizoen beperkt te gaan blijven.

"We zijn eigenlijk heel helder geweest", laat Directeur Voetbalzaken Marc Overmars weten via de clubkanalen van Ajax. "We zijn lange tijd bezig geweest om het contract te verlengen, maar dat lukte niet. Daarom hebben we de ruimte gegeven om een transfer te maken, maar dat lukte ook niet. Wij moeten als club verder en hebben twee keepers aangetrokken. Jay Gorter hopen we in de toekomst in Ajax 1 te kunnen zetten en Remko Pasveer is voor de korte termijn."

Onana werd in februari dit jaar geschorst vanwege het gebruik van doping en staat tot 4 november buitenspel. Ajax probeerde daarom het contract van de goalie te verlengen, maar daar wilde de international van Kameroen niet aan meewerken. "Dan kunnen we in dit geval niet gaan zitten wachten op Andre", vervolgt Overmars. "Je weet het nooit in het voetbal, maar ik verwacht dat zijn contract niet meer verlengd gaat worden. Dat moet van twee kanten komen."

Lees ook: Ajax schrijft Onana gewoon in voor Champions League

Het lijkt er dus op dat Onana over een jaar transfervrij de deur van de Johan Cruijff ArenA uitloopt. Ajax laat hem voorlopig met de beloften meetrainen aangezien het met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter al drie doelmannen bij de hoofdmacht heeft. Onana werd ook ingeschreven voor de Champions League, maar de kans dat hij in dat toernooi in actie gaat komen is heel klein.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen