Pjanic trapt na: "Koeman behandelde me alsof ik 15 was"

3 september 2021 – Miralem Pjanic heeft na zijn tijdelijke vertrek bij FC Barcelona nagetrapt richting Ronald Koeman. De aan Besiktas verhuurde middenvelder deed in een uitgebreid gesprek met Marca een boekje open over de manier waarop de trainer met hem omging. Vooral Koemans communicatie liet volgens Pjanic flink wat te wensen over. "Hij heeft me respectloos behandeld."

Pjanic trapt na: "Koeman behandelde me alsof ik 15 was"

Net als Koeman begon Pjanic medio 2020 aan zijn avontuur bij FC Barcelona. De middenvelder begon door een coronabesmetting twee weken later met trainen en merkte vanaf dat moment al dat Koeman anders was dan zijn vorige trainers. "Ik heb individueel getraind om vervolgens in te kunnen stappen bij mijn ploeggenoten", vertelde Pjanic. "De trainer kwam nooit met me praten over wat hij van het seizoen of van mij verwachtte, zoals anderen dat wel doen. Dat was al vreemd."

Wat Pjanic vervolgens nog meer dwars zat, was de onduidelijkheid over zijn rol in het elftal. De Bosniër wisselde basisplaatsen af met korte invalbeurten en wist niet waar hij aan toe was. "De trainer bepaalt wie er wel en niet speelt, maar er zijn verschillende manieren om dat te doen. Ik ben een speler die alles kan accepteren, maar dan wil ik het wel graag face-to-face horen. Nu deed hij alsof er niets aan de hand was en behandelde hij me alsof ik vijftien was."

Pjanic zocht de trainer zelfs zelf op om te vragen wat hij kon verbeteren. "Nee Mirem, het is alleen rouleren. Er zijn geen problemen en je houding is goed", kreeg hij van Koeman te horen. "Ik denk dat ik een goede speler en een goede ploeggenoot zou kunnen zijn. Ik trainde voor mezelf op vrije dagen. Ik had veel meer kunnen geven als hij dat wilde, maar het is een erg vreemde coach. Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak", besloot hij.

Pjanic kon zijn beklag doen, omdat hij inmiddels op huurbasis is vertrokken bij Barça. Niet alleen voor hemzelf zal dat als een verlossing hebben gevoeld; de noodlijdende club moest zelf dringend van het salaris van de grootverdiener af. Naar verluidt neemt Besiktas een groot deel daarvan nu over. 

Lees ook: Besiktas neemt groot deel salaris Pjanic over van Barça

LaLiga

gerelateerd