Oranje-spelers aangepakt: "Die speelden echt als een drol"

3 september 2021, 23:48   Bijgewerkt: 3 september 2021, 23:58

Nederlands eerste optreden onder Louis van Gaal tegen Noorwegen viel nog niet mee. Het 1-1 gelijkspel was voor Oranje nog niet fataal, maar het optreden van enkele internationals liet veel te wensen over. In voetbalpraatprogramma Veronica Inside werden er enkele spelers uitgepikt.

Een van hen was Steven Berghuis, die al in de rust naar de kant gehaald werd voor Donyell Malen. Van Gaals uitleg was dat de combinatie tussen hem en rechtsback Jurriën Timber niet goed liep, maar Wim Kieft vond dat niet logisch. "Het was logischer geweest om Timber te wisselen en Dumfries eerder te brengen", doelde hij op de wissel die nu pas in de extra tijd plaatsvond. "Berghuis speelt liever op rechts dan Cody Gakpo (Malen verhuisde naar de linkerkant, red.) dat doet."

Kieft vervolgde met de nuance dat het compacte Noorwegen erg moeilijk is om kapot te spelen, maar René van der Gijp wilde daar niets van weten. Hij vond dat er in Noorwegen te veel spelers door de mand vielen. "De keeper, de twee stoppers en de drie middenvelders kregen allemaal nog een zes min. Maar de rest... Timber, Blind, Memphis, Berghuis, die speelden echt als een drol." In het bijzonder pikte hij Daley Blind eruit. "Die Blind heeft werkelijk alles ingeleverd. Ik schrok daarvan, ik wist niet wat ik zag."

Morgen (zaterdag) is het aan Oranje om zich te revancheren. Om 20:45 uur staat dan de thuiswedstrijd tegen Montenegro op het programma. Eerder vandaag verklapte Van Gaal al dat Berghuis dan sowieso opnieuw in de basis zal starten. Ajax-ploeggenoot Timber raakt zijn plek in de eerste elf kwijt aan Denzel Dumfries. 

Lees ook: Van Gaal gunt Berghuis herkansing

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen