'Barça pakt na hectische zomer door met verlengingen'

4 september 2021, 11:00

Na een uiterst hectische transferzomer staan voor FC Barcelona de volgende belangrijke gesprekken voor de deur. De club van Ronald Koeman wil namelijk verder bouwen aan de toekomst en hoopt daarom drie spelers langer vast te leggen. Het gaat om Ousmane Dembélé, Ansu Fati en Pedri.

Het meest urgente geval is Dembélé, zo weet Mundo Deportivo. De momenteel geblesseerde aanvaller beschikt over een contract dat in de zomer van 2022 afloopt, zonder opties op verlenging die Barcelona zou kunnen lichten. Hoewel het aanbieden van een nieuw contract bemoeilijkt wordt door de financiële situatie van de club, wordt het langer vastleggen van Dembélé als een belangrijke zet gezien. De Fransman zelf zou openstaan voor een langer verblijf. Binnenkort staat een eerste gesprek met de zaakwaarnemer van Dembélé op de agenda.

Dat de toekomst van Ansu Fati - bijna terug van zijn lange blessure - bij Barcelona ligt, lijkt duidelijk. De pas achttienjarige aanvaller nam onlangs rugnummer 10 over van het vertrokken clubicoon Lionel Messi, wat al iets aangaf over het vertrouwen in de razendsnelle aanvaller. De volgende stap is om dat te vertalen naar een nieuwe verbintenis. Beide partijen verwachten dat dat goed zal komen.

Dat zal ook gelden voor de gesprekken met Pedri. De club heeft sowieso de optie om zijn aflopende verbintenis met nog twee jaar te verlengen, maar wil in plaats daarvan vertrouwen uitspreken met een nieuwe vijfjarige verbintenis. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen