De Jong over reünie met Koeman: "Hij wilde een ander type spits"

4 september 2021, 11:21   Bijgewerkt: 4 september 2021, 11:28

Een van de meest verrassende transfers op Deadline Day was die van Luuk de Jong. Hij verruilde Sevilla voor FC Barcelona, waar hij onder meer Memphis Depay en Frenkie de Jong opnieuw tegenkomt. Ook gaat hij een nieuwe samenwerking aan met trainer Ronald Koeman, met wie hij het bij het Nederlands elftal goed kon vinden.

"Ik heb altijd een goede band gehad met Koeman", vertelde De Jong in zijn eerste interview op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever. "We kunnen het altijd goed met elkaar hebben over de tactiek van de ploeg. Hij vertelde me dat hij een ander type spits in zijn elftal wilde, waarmee hij in wedstrijden dingen kan omzetten. Mensen kennen mijn kwaliteiten, Koeman ook, dus hopelijk gaat dat goed uitpakken."

Naast Koeman kent De Jong ook Memphis en Frenkie de Jong natuurlijk goed van Oranje. "Het is mooi om met spelers te spelen die ik al ken. Ook met hen heb ik altijd een goede band gehad. Memphis kende ik ook al van PSV. We speelden altijd goed samen, dat hebben we daar vaak laten zien."

Niet alleen zijn landgenoten zijn oude bekenden van De Jong. Met doelman Marc-André ter Stegen speelde hij een seizoen samen bij Borussia Mönchengladbach. "Voor mij is het heel mooi om al mensen te kennen hier. Die kunnen wij weer op weg helpen."

Lees ook: Zo kwam de deal van Luuk de Jong naar FC Barcelona rond

Lees ook: Zenden steunt Barça-aanwinst De Jong: "Hij is erg intelligent"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen