Ajax-watcher vermoedt: "Onana heeft al deal gesloten"

4 september 2021 – De toekomst van André Onana houdt de gemoederen bij Ajax flink bezig. De doelman mag sinds deze week weer trainen na zijn maandenlange dopingschorsing, maar lijkt voorlopig geen toekomst meer te hebben in Ajax 1. Dick Sintenie, de Ajax-watcher van Het Parool, vermoedt dat de doelman al lang rond is met een andere club over een transfervrij vertrek.

Ajax-watcher vermoedt: "Onana heeft al deal gesloten"

Dat vermoeden sprak hij uit in het radioprogramma NH Sportcafé. Onana beschikt namelijk over een in 2022 aflopend contract, dat hij tot dusver niet wilde verlengen. Om die reden hoopte Ajax hem deze zomer te verkopen, maar daar slaagde de club niet. Naar verluidt stelde de doelman zelf hoge eisen bij het vinden van een nieuwe club. 

Sintenie denkt echter dat hij die wel degelijk gevonden heeft, maar dat er afspraken zijn gemaakt over een transfervrij vertrek in 2022. De kans dat Onana in de winterstop alsnog voor een transfersom vertrekt, acht hij dan ook klein. Hij en zijn zaakwaarnemer houden bij een transfervrije overstap immers zelf meer geld over aan een deal. 

De clubwatcher vraagt zich overigens af wat het gesuggereerde akkoord van Onana betekent voor zijn rol bij Ajax. Vooralsnog traint hij mee bij Jong Ajax en zijn Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter de opties voor de hoofdmacht. Sintenie vraagt zich echter hardop af of de clubleiding aan zijn principes zal vasthouden, wanneer er iets met de andere keepers zou gebeuren en de nood hoog is. 

Ajax

gerelateerd