Verbeek en Almere City maken enorme sprong op ranglijst

4 september 2021, 18:21

Almere City heeft zaterdagavond de tweede zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was op eigen terrein met 3-0 te sterk voor TOP Oss en maakt daardoor een enorme sprong op de ranglijst.

Na een moeizame start met een nederlaag tegen Jong AZ (2-1), een gelijkspel tegen Jong FC Utrecht (1-1) en een nederlaag op bezoek bij VVV-Venlo (2-1) boekte Almere City vorige week tegen Roda JC na een krankzinnige slotfase zijn eerste overwinning van het seizoen (3-4). Het was voor Ryan Koolwijk tevens zijn laatste wedstrijd voor de Almeerders. De routinier liet, na een gesprek met Verbeek, zijn contract ontbinden.

In de eerste wedstrijd zonder Koolwijk werden de ruim tweeduizend supporters die plaatsnamen in het Yanmar Stadion getrakteerd op een overwinning. Ilias Alhaft groeide uit tot matchwinner. De aanvaller nam tien minuten na rust het openingsdoelpunt voor zijn rekening (schot in de verre hoek) en verdubbelde even later de marge (schot in de kruising). De bezoekers uit Oss, die negen punten in de eerste drie wedstrijden veroverden, slaagden er niet in om nog wat aan de achterstand te doen, waarna Anass Ahannach in blessuretijd de eindstand bepaalde op 3-0.

Zo klimt Almere City na een valse start snel op de ranglijst. De club uit Flevoland bezette voorafgaand aan de wedstrijd tegen de TOP Oss de vijftiende plaats en mag zich nu de nummer vijf van de Eerste Divisie noemen. Over een kleine week komt de ploeg van Verbeek weer in actie. Komende vrijdag gaat Almere City op bezoek bij SC Telstar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen