Enrique baalt van media-aandacht na aanvaring met supporter

4 september 2021, 18:37

Luis Enrique stak donderdagavond zijn middelvinger op na een Spaanse fan. Het werd in de media veel onder de aandacht gebracht. Hij vindt dat de media beter kunnen kijken naar het gedrag van de supporters, die zich de gehele wedstrijd misdroegen volgens de oefenmeester.

"Het verbaast me dat jullie meer belangstelling hebben voor mijn middelvinger dan voor het verbale geweld dat mijn reactie heeft uitgelokt. Dat zouden jullie moeten veroordelen, maar ik ben inmiddels wel gewend dat dit niet gebeurt", aldus Enrique, die naar verluidt beledingen over zijn overleden familieleden kreeg. Het gebeurde na de pijnlijke 2-1 nederlaag tegen Zweden.

Lees ook: Zweden blijft foutloos na verrassende zege op Spanje

Het was voor het eerst sinds 1993 dat het Spaanse nationale elftal een kwalificatiewedstrijd voor een Europees kampioenschap verloor. Dat kwam hard aan in het Zuid-Europese land, maar de bondscoach blijft vol vertrouwen in gesprek met AFP. "Ik ben nog steeds erg optimistisch en denk dat we ons voor het WK gaan plaatsen. Zweden staat er het best voor in de groep, dat is duidelijk. Maar we blijven gewoon positief. We zijn blij dat we weer voor eigen publiek gaan spelen, hun steun zal ons helpen."

Zweden heeft na drie wedstrijden de volle buit gepakt, terwijl Spanje met een duel meer gespeeld zeven punten heeft. Het gat in verliespunten is dus vijf. Zondag speelt de ploeg in eigen land tegen Georgië daarna volgt nog een uitwedstrijd in en tegen Kosovo voor de internationals weer terugkeren naar hun club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen