Oranje op rapport: Memphis Depay snoert criticasters de mond

4 september 2021, 23:55   Bijgewerkt: 7 september 2021, 20:20

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond de eerste zege in het derde tijdperk onder Louis van Gaal geboekt. Dankzij doelpunten van Memphis Depay (twee keer), Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo werd Montenegro met 4-0 opzij gezet. Dit zijn de rapportcijfers.

Justin Bijlow - 6.5

Voor de nieuwe eerste doelman van het Nederlands elftal was het vooral zaak om geconcentreerd te blijven. Het spel speelde zich immers vooral op de vijandige helft plaats, ver uit zijn buurt. Waar de keeper van Feyenoord bij zijn debuut tegen Noorwegen nog een bepalende redding verrichtte, hoefde hij zich vanavond nauwelijks te strekken.

Denzel Dumfries - 7

Zijn energie werd gemist in Oslo. Dumfries heeft weliswaar nauwelijks wedstrijdritme, maar was weer ouderwets op dreef op de rechterflank. Van Gaal zei het al: Dumfries is een speler met een natuurlijke conditie. De rechtsback van Inter was een stuk dreigender dan Jurriën Timber drie dagen geleden was. Waarschijnlijk zal hij niet snel weer uit het elftal verdwijnen.

Stefan de Vrij - 7

Net als drie dagen geleden één van de beste spelers aan Nederlandse zijde. Bij afwezigheid van Virgil van Dijk leidde hij de defensie. Waar hij in Noorwegen de lastige taak had om Erling Haaland af te stoppen, had hij tegen Montenegro een makkelijkere avond. Toch gaf hij bijna een doelpunt weg met een te korte terugspeelpass. Verder stond hij telkens op de goede plek om de aanval van de bezoekers onschadelijk te maken.  

Matthijs de Ligt - 6

Speelde in Eindhoven zijn eerste interland sinds zijn rode kaart in de achtste finale van het EK tegen Tsjechië. Na een ietwat onwennig begin deed hij wat van hem verwacht werd. Als vervanger van Van Dijk werd hij geen enkele keer echt in verlegenheid gebracht. Toch is de kans groot dat De Ligt tegen Turkije weer op de bank plaatsneemt. Van Dijk zal dan namelijk weer kunnen spelen en De Vrij lijkt een streepje voor te hebben op de verdediger van Juventus.

Tyrell Malacia - 6

Een smetteloos debuut in het Nederlands elftal was het zeker niet. Malacia leed meteen na de aftrap in de tweede helft gevaarlijk balverlies en gaf even later een enorme kans weg. Tot zijn grote opluchting werd het cadeautje niet uitgepakt. Daarvoor was eigenlijk niet te merken dat Malacia last van zenuwen had. Al tackelend voorkwam hij een aantal gevaarlijke situaties en ook aanvallend liet hij zich geleden met scherpe voorzetten

Georginio Wijnaldum - 5.5

Zijn doelpunt na zeventig minuten verbloemde zijn zwakke optreden in het Philips Stadion. Vaak de vertragende factor in de aanval en besluiteloos in de beslissende fase. Nee, Wijnaldum verkeert niet in grootse vorm.

Frenkie de Jong - 6.5

Ook voor het middenveld van Montenegro was hij ongrijpbaar. Zoals we van hem gewend zijn draaide hij simpel bij zijn tegenstanders weg. Waar De Jong tegen Noorwegen nog de uitblinker was, speelde hij vanavond minder opvallend. Alsnog scoort de middenvelder van Barcelona een ruime voldoende.

Davy Klaassen - 6

Mister 1-0 etaleerde bijna zijn handelsmerk door na een halfuur vanuit moeilijke positie de bal tegen de lat te koppen. Ook tegen Montenegro was zijn diepgang een wapen, al was Klaassen ditmaal wat ongelukkiger in de afronding. Na rust kwam de Ajax-middenvelder wat minder in het stuk voor. Toch liet Van Gaal hem tot het laatste fluitsignaal op het veld staan.

Steven Berghuis - 6

Na zijn matige optreden in Oslo gunde Van Gaal hem een herkansing. Het lukte Berghuis aanvankelijk niet om het vertrouwen van zijn trainer terug te betalen. De aanvaller van Ajax kwam zijn man niet voorbij en leverde vaak te makkelijk de bal in. In de tweede helft herpakte Berghuis zich, wat tot uiting kwam in zijn beslissende pass bij de 3-0 van Wijnaldum.

Memphis Depay - 8

Het leek niet zijn avond te worden. Memphis leed in de beginfase veel balverlies, maar groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Na rust nam hij, zoals hij in het verleden wel vaker heeft gedaan, het Nederlands elftal bij de hand. Memphis versierde een penalty die hij op gedecideerde wijze zelf benutte en knalde vervolgens ook de 2-0 tegen de touwen.

Cody Gakpo - 7

Maakte in zijn Eindhoven zijn eerste doelpunt voor Oranje. Na een onwennige openingsfase gooide Gakpo de schroom van zich af. De aanvaller van PSV legde de bal fraai neer op het hoofd van Klaassen, die de lat raakte. In de tweede helft mocht hij na de 2-0 van Memphis wel een assist bijschrijven. Zijn goede wedstrijd beloonde hij met het mooiste doelpunt van de avond.

Invallers

Marten de Roon -

Speelde te kort voor een beoordeling

Steven Bergwijn -

Speelde te kort voor een beoordeling

Guus Til -

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen