Van Gaal ziet uitblinker: "Durf het bijna niet te zeggen"

4 september 2021, 23:54

Het Nederlands elftal heeft de eerste zege sinds de terugkeer van Louis van Gaal te pakken. De bondscoach zag zijn team slecht beginnen, maar uiteindelijk overtuigend winnen met 4-0 van Montenegro. De trainer zag Steven Berghuis en Memphis Depay uitblinken. 

"We begonnen enorm slecht. De eerste vijftien minuten leken we stress te hebben. Daarna herpakten wij ons. Tegen Noorwegen waren we onzorgvuldig, nu waren we zorgvuldiger. Maar we hadden ook momenten dat het gewoon weer 1-1 kan zijn, bijvoorbeeld als Malacia die bal zomaar weggeeft. Dan kun je weer opnieuw beginnen, terwijl zij hoop krijgen. Maar we hebben ze wel helemaal weggespeeld, vind ik. We hadden nog meer doelpunten kunnen maken, maar dit vond ik wel heel goed", begint de oefenmeester zijn analyse bij de NOS.

Die slechte start, verbaasde de oefenmeester enigszins. "Het positiespel en het passen en trappen tijdens de warming-up was top. Dat was tegen Noorwegen ook zo. Toen begonnen we wel goed en nu dus niet. We moesten winnen. Lukte dat niet, dan zouden we ons doel voorbijschieten. Dat bracht enige druk met zich mee. In het begin stonden we ook niet helemaal goed. Je zag mij ook een paar keer langs de lijn staan, omdat Cody Gakpo dieper moest spelen. Daarna scoorde hij ook, dan heeft hij ruimte om zijn acties te maken."

Berghuis was misschien wel het beste voorbeeld van Oranje deze wedstrijd. De buitenspeler begon wijffelend, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Tegen Noorwegen werd de Ajacied na een helft vervangen door Donyell Malen. Nu mocht hij negentig minuten blijven staan, ondanks dat matige begin. "Ik had hem in de eerste wedstrijd gewisseld, maar je moet spelers wel vertrouwen geven. Wij hebben aan de rechterkant geen schaduwspeler voor Berghuis. Dat is ons probleem. We zitten mager in de vleugelspelers. Maar ik vind echt dat hij over het algemeen een goede wedstrijd heeft gespeeld."

Maar de absolute uitblinker speelde niet aan de zijkant, stelt Van Gaal. Hij begint te lachen voor hij antwoord geeft op de vraag wie volgens hem de beste man was. De afgelopen dagen was er namelijk nogal wat kritiek op Memphis Depay, die tegen de Noren niet thuis gaf. Nu speelde hij een stuk beter. Dat resulteerde in twee goals. "Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Memphis Depay was mijn uitblinker. Het is ongelooflijk wat hij heeft afgelopen. Ik denk dat hij wel elf kilometer heeft gemaakt. Dat doen niet veel spitsen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen