Van Hooijdonk ziet 'razendsnelle' Malacia: "Begon heel veilig"

5 september 2021, 00:01

Het Nederlands elftal kende een zorgeloze avond tegen Montenegro. Oranje begon niet goed, maar stelde makkelijk orde op zaken. Uiteindelijk leverde de wedstrijd een 4-0 overwinning op. Een prima resultaat, maar Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart sluiten hun ogen niet voor de kwetsbaarheden in de ploeg.

"In het begin van de tweede helft heb je wel geluk. Je hebt drie grote fouten, maar die spits hield zeker niet van cadeautjes uitpakken. Het was echt ongelooflijk", aldus Van der Vaart, die wordt aangevuld door zijn NOS-collega. "De hele achterhoede is in de fout gegaan. Dat komt je tegen een betere tegenstander gewoon heel duur te staan. Ik denk dat die spits van Montenegro eigenlijk de voorstopper was aan zijn afronding te zien. Malacia leverde een bal zo in, Dumfries ging in de fout, De Ligt leverde een bal zo in en De Vrij had een veel te kort terugspeelballetje."

Overigens is Van Hooijdonk wel te spreken over Malacia, die debuteerde in het eerste elftal van Oranje. De verdediger beleefde een uitstekende start van het eredivisieseizoen en trok die lijn redelijk door. "Hij begon heel veilig. In het begin zocht hij zelden of nooit de overlap met Gakpo. Dat deed hij op het einde van de eerste helft wel meer. Naarmate de wedstrijd vorderde vond ik hem steeds sterker worden, buiten dat ene momentje. Hij is razendsnel. Dat is wel heel prettig als je verdediger bent. Fysiek is niet zijn sterkste punt, maar hij schuwt het duel niet."

Uiteindelijk gaf de Feyenoorder zelfs de assist bij de treffer van Cody Gakpo. Van der Vaart zag de aanvaller van PSV 'onopvallend' spelen, maar kon wel genieten van diens doelpunt. "Een heerlijke goal. Dat is zo'n klassieker. Je krijgt de bal op de zestien en zoekt dan de verre hoek. Dat is het leuke aan dit team: je hebt altijd een paar spelers die uit het niets een schot hebben of een actie kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen