Van Gaal verklapt opnieuw basisplaats bij Oranje

5 september 2021, 09:09

Louis van Gaal heeft opnieuw twee namen prijsgegeven voor het cruciale WK-kwalificatieduel met Turkije. De bondscoach van het Nederlands elftal zag zijn ploeg zaterdagavond met 4-0 winnen van Montenegro, maar zag zijn ploeg geen perfecte wedstrijd spelen. Daarom wijzigt hij zijn basis op minstens één positie.

Aanvoerder en sterkhouder Virgil van Dijk keert sowieso terug op het opstellingsformulier, zo bevestigde Van Gaal op de persconferentie. "Hij is mijn aanvoerder, dus dat is niet zo moeilijk." Het is de vraag wie er daardoor plaats moet nemen op de reservebank. Over Stefan de Vrij was hij tegen Noorwegen uiterst tevreden. Matthijs de Ligt ontbrak dat duel wegens een schorsing.

Van Gaal praatte richting de ontmoeting met Montenegro ook al zijn mond voorbij, door te vertellen dat Denzel Dumfries en Steven Berghuis een kans kregen. Voor de ontmoeting met Turkije lijkt het niet bij één wijziging te blijven. Linksback Tyrell Malacia wordt hoogstwaarschijnlijk weer vervangen door Daley Blind, die terugkeert van een schorsing.

Lees ook: Bijna fatale blunder Malacia: "Gelukkig schoot hij 'm in de tribune"

Verder lijken de meeste internationals zeker van hun plek. Justin Bijlow heeft zich in de eerste twee duels verzekerd van een basisplaats. Wel interessant is of Davy Klaassen opnieuw de voorkeur krijgt boven Ryan Gravenberch en wie op de flanken zullen worden ingezet. Zaterdagavond waren dat Cody Gakpo en Steven Berghuis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen