Van Gaal plukt uitblinkende Quinten Timber weg bij Jong Oranje

5 september 2021, 12:59

Quinten Timber traint vanmiddag (donderdag) mee bij het Nederlands elftal. De twintigjarige middenvelder, die deze zomer Ajax verruilde voor een nieuw avontuur bij FC Utrecht, is overgeheveld uit het kamp van Jong Oranje. Omdat de basisploeg de dag na de wedstrijd tegen Montenegro (4-0 zege) een binnentraining afwerkt, had Van Gaal een extra speler nodig.

De keuze viel enigszins verrassend op Quinten Timber. De jonge middenvelder maakt deze week voor het eerst deel uit van de selectie van Jong Oranje en maakte daar direct indruk. "Daar was hij de beste. En we doen vandaag een oefenvorm waarbij we een extra speler nodig hebben", aldus Van Gaal tegen zijn spelers. Alle reserves werken een veldtraining af.

Timber, die op het trainingsveld in Zeist herenigd werd met zijn tweelingbroer Jurriën, maakt sinds het begin van het seizoen veel indruk op het middenveld bij FC Utrecht. Bij Ajax zag hij geen kansen meer om door te breken, waardoor hij voor een vertrek naar de subtopper koos. Met FC Utrecht bezet hij momenteel de derde plaats in de Eredivisie.

De keuze van Van Gaal zal pijnlijk zijn voor Myron Boadu. Hij maakte als enige speler van de huidige Jong Oranje-selectie zijn debuut in het grote Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen