Mogelijk zeer zware straf voor jongen die Memphis-selfie maakte

5 september 2021, 16:19

De jonge voetbalfan die zaterdagavond op de foto ging met Memphis Depay (27) wacht mogelijk een zware straf. Hoewel de regels normaliter heel streng zijn bij het betreden van het veld, is het mogelijk dat PSV en de KNVB enigszins coulant zijn voor de jongen. Maar gebeurt dat niet, dan zal zijn actie tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Montenegro een dure actie zijn. 

Normaliter krijgt iemand die bij PSV als onbevoegde het veld betreedt, krijgt een boete van 15.000 euro en een stadionverbod van tien jaar in het Philips Stadion. Ook doet de club een aanvraag bij de Nederlandse voetbalbond voor een landelijk stadionverbod. Het is onduidelijk of dat ook zal gelden voor de jonge stadionbetreder, omdat het een wedstrijd van het Nederlands elftal betreft. "Als PSV hierover gaat, dan wordt dat maandag met alle betrokken partijen overlegd", laat een woordvoerder weten tegenover Omroep Brabant.

De KNVB geeft normaliter standaard een stadionverbod en een boete van 450 euro aan mensen die het veld opkomen. Ditmaal is het echter goed mogelijk dat van die norm afgeweken wordt. "Iedereen zag hier uiteindelijk de grap wel van in, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen, jong of oud, het veld oplopen tijdens de wedstrijd. Nu is het één jongetje en blijft alles onschuldig, maar het kan onveilige situaties opleveren", laat de KNVB weten in een reactie. Samen met de internationale regelgeving en de specifieke omstandigheden, waarbij ook de leeftijd zal worden meegewogen, komt de KNVB tot een passende maatregel.

Lees ookJonge fan rent het veld op en maakt selfie met Memphis

De jongen betrad het veld vlak voor het eindsignaal toen de eindstand (4-0) al was bereikt in het Philips Stadion. Na zijn daad sprintte hij meteen terug naar zijn plek en ging daar vervolgens weer zitten. Toch is de kans dus groot dat zijn actie nog grote gevolgen zal hebben.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen