Pikante arbiter-aanstelling bij Nederland - Turkije

5 september 2021, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije te maken met scheidsrechter Daniele Orsato. Oranje heeft op z'n zachtst gezegd géén gelukkige historie met de leidsman, die in de vorige WK-kwalificatiecyclus een ongewenste hoofdrol had.

Orsato floot namelijk het duel tussen Zweden en Nederland op 6 september 2016, toen Oranje op een remise bleef steken in de Friends Arena. Dat puntverlies was uiteindelijk doorslaggevend voor het feit dat Nederland niet naar het WK in Rusland kon. Zweden was in de poule uiteindelijk op doelsaldo verder dan het Nederlands elftal, maar dat had heel anders kunnen zijn als Orsato anders had gefloten.

Hij keurde in de slotfase namelijk de winnende goal van Bas Dost af, omdat de spits een overtreding zou hebben gemaakt voorafgaand aan zijn rake kopbal. Uit de beelden bleek echter dat er nauwelijks sprake was van een spelregelfout, waardoor heel het Oranje-kamp ziedend was na de wedstrijd in Zweden. De VAR was op dat moment nog niet ingevoerd, waardoor die niet kon ingrijpen. 

Lees ookAdvocaat: "Hoe kun je denken dat ze met 8-0 verliezen?"

Door de misser van Orsato ging het Nederlands elftal uiteindelijk niet naar het WK in Frankrijk. Ditmaal is er opnieuw een goed resultaat nodig tegen Turkije, dat aan kop gaat van Groep G in de WK-kwalificatiereeks. Bij een zege heeft Louis van Gaal met zijn elftal alles in eigen hand, maar bij elk ander resultaat is het afhankelijk van de Turken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen