Kwalificatieduel Marokko afgelast vanwege staatsgreep

5 september 2021 – De nationale ploeg van Marokko komt maandagavond niet in actie in de Afrikaanse WK-kwalificatiereeks. De formatie van Vahid Halilhodzic zou eigenlijk spelen in en tegen Guinee, maar door een staatsgreep in het Afrikaanse land is daar definitief een streep doorheen gezet.

Kwalificatieduel Marokko afgelast vanwege staatsgreep

Dat is bevestigd door de autoriteiten van de FIFA zondagavond. Halilhodzic had een oproep gedaan om het duel niet door te laten gaan. Volgens de coach hoorden de spelers van Marokko gedurende de dag schoten rondom het hotel waarin ze verbleven, waarna er een aanvraag gedaan werd door bij de FIFA om het duel te cancelen. Vooralsnog zitten de spelers in het hotel, maar zodra er toestemming komt om te vertrekken, verlaten ze het land per direct weer.

Er staat een vliegtuig klaar voor de spelers van Marokko om te vertrekken uit het land, waar de politieke situatie instabiel is. Door de staatsgreep die gepleegd is door een groep militairen, is de situatie nog onrustiger dan hij al was. Vooralsnog zou een aanval op het presidentiële paleis nog zijn afgeslagen, maar onrustig blijft het nog zeker.

Het duel stond gepland voor maandagavond om 18.00 uur in Stade Général Lansana Conté, in de hoofdstad Conakry. Marokko won het eerste duel in Groep I van de WK-kwalificatiereeks, Guinee speelde gelijk tegen Guinea.

Eredivisie

gerelateerd