Kane op weg naar all-time topscorersschap met zege Engeland

5 september 2021, 19:54

Harry Kane (28) heeft zondagavond opnieuw een aantal fraaie statistieken toegevoegd aan zijn statistieken voor de nationale ploeg tegen Engeland. De spits van Tottenham Hotspur nam vanaf de strafschopstip één van de vier doelpunten voor zijn rekening tegen Andorra (4-0 zege), waarbij vooral Bukayo Saka en Jesse Lingard een hoofdrol hadden.

Laatstgenoemde zorgde voor het openingsdoelpunt na een kleine twintig minuten voetballen en schoot een klein kwartier voor tijd ook de derde treffer van de Engelsen tegen de touwen uit een assist van de jarige Saka. Het talent dat een pingel miste in de EK-finale kopte na een korte corner vlak voor tijd de eindstand op de borden. Daarmee was bondscoach Gareth Southgate diktevreden, want hij koos voor elf andere spelers dan tegen Hongarije (0-4 winst).

Kane had het tweede doelpunt van Engeland voor zijn rekening genomen vanaf elf meter, na een overtreding op Mason Mount, en dat was zijn veertigste goal als international, waarmee hij Michael Owen evenaarde. De aanvaller, die de aanvoerdersband droeg, had daar 22 minder wedstrijden voor nodig dan Owen (64 om 85). Het is dan ook een kwestie van tijd voor hij over all time topscorer Wayne Rooney heengaat, want in 

IJsland – Noord-Macedonië 2-2

Voor AZ-aanvaller Albert Gudmundsson was het een wisselende avond in de WK-kwalificatiecyclus. Tegen Noord-Macedonië gaf de aanvaller vlak voor tijd een assist op invaller Andri Gudjohnsen, die daarmee de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Dat hij met IJsland slechts een punt pakte tegen de EK-ganger, was wel een kleine domper, aangezien kwalificatie voor het eindtoernooi in Qatar nu helemaal vrijwel kansloos is. 

Overige uitslag:

Bulgarije – Litouwen 1-0 (rode kaart Nikolaj Michajlov)

Albanië – Hongarije 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen