De Boer ziet liever Malacia dan Blind in het Nederlands elftal

5 september 2021, 20:53

De carrière van Tyrell Malacia zit de afgelopen weken flink in de lift. De linksback speelt bij Feyenoord een cruciale rol in de formatie van Arne Slot en speelde zich in de kijker van de bondscoach. Louis van Gaal liet hem zaterdagavond tegen Montenegro debuteren in de basis en hij leverde direct een assist. Ronald de Boer denkt dan ook dat hij dé linksback van Oranje moet worden.

Bij het voetbalpraatprogramma Rondo vertelde hij dat hij in Malacia de vaste linksachter ziet. "Hij is snel, sterk en kan prima één-tegen-één spelen. Hij heeft alles in zich, ook aanvallend kan hij zijn steentje wel bijdragen. In mijn ogen is het de linksback voor de komende jaren. Met alle respect voor Daley Blind, maar ik denk niet dat hij de linksback voor het Nederlands elftal is de komende tijd."

Malacia maakte een prima indruk in zijn eerste wedstrijd, maar kwam wel met de schrik vrij. Na een persoonlijke fout zag hij de tegenstander een grote kans om zeep helpen. De laatste wedstrijd van Malacia tegen FC Utrecht was van zijn kant een stuk minder, waardoor hij iets constanter zal moeten presteren om de vaste linksback in Oranje te kunnen worden.

Lees ook: Bijna fatale blunder Malacia: "Gelukkig schoot hij 'm in de tribune"

De Boer ging eveneens in op een andere Oranje-speler, die er momenteel niet bij is. Luuk de Jong maakte onlangs zijn droomtransfer naar FC Barcelona, maar veel mensen laten blijken dat zij vinden dat Barcelona daarmee een beperkte spits in huis heeft gehaald. De Boer is het daar absoluut niet mee eens. "We doen net alsof hij niet kan voetballen. Sommige mensen hoor je zeggen dat het een belachelijke transfer is, maar hij heeft gewoon belangrijke wapens die Barcelona goed kan gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen