Spaanse bondscoach Enrique verklaart middelvinger naar fan

5 september 2021, 21:41

Luis Enrique beleeft zware tijden als bondscoach van Spanje. De Spaanse nationale ploeg presteerde teleurstellend op het EK, door bijna uitgeschakeld te worden door Zwitserland en er vervolgens alsnog uit te vliegen tegen Italië, en verloor donderdag ook nog eens van Zweden. Na het WK-kwalificatieduel baarde Enrique opzien door zijn middelvinger op te steken naar het publiek.

Een van de aanwezige journalisten, Frida Nordstrand van TV4, constateerde de misdraging van de coach. "Hij stak zijn middelvinger op naar een tribune waar veel kinderen en andere jonge mensen zaten." Andere Spaanse media wisten later te melden dat het gebaar specifiek bedoeld was voor een fan. Het was een Spanjaard in een Zweden-shirt, die uiterst kwalijke dingen naar de coach zou hebben geroepen.

In aanloop naar het duel met Georgië op zondagavond, ging Enrique op de persconferentie in op het voorval. "Er waren inderdaad beledigingen aan mijn adres, maar meer wil ik daar niet over kwijt. Ik vind het alleen opmerkelijk dat jullie meer aandacht hebben voor dat gebaar dan voor het verbale geweld. Dat veroordelen jullie niet. Al verbaast het me trouwens niet dat jullie daar niets mee doen."

Lees ook: Zweden blijft foutloos na verrassende zege op Spanje

De man zou dingen geroepen hebben met betrekking tot de familie van Enrique. Twee jaar geleden overleed zijn negenjarige dochter aan kanker. Zijn Zweedse collega Janne Anderson heeft inmiddels ook gereageerd en steunt Enrique vurig. "Het is in- en intriest. Ik neem hier volledig afstand van en hoop dat deze man wordt gepakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen