Flick-effect: Bayern-achtig Duitsland molesteert Armenië

5 september 2021, 22:43

Duitsland is het nieuwe tijdperk uitmuntend begonnen. Na jarenlang onder leiding te hebben gestaan van Joachim Löw, werd het tijd voor vernieuwing. Succescoach Hansi Flick liet Bayern München achter zich en koos voor het avontuur als bondscoach. Met maar liefst zes spelers van Bayern München in de basis en een vergelijkbare speelwijze maakte het gehakt van Armenië (6-0).

Duitsland kende een zeer teleurstellend Europees kampioenschap. Het overleefde weliswaar de poule des doods met Frankrijk, Portugal en Hongarije door tweede te worden, maar de eerstvolgende ronde werd het eruit geknikkerd door Engeland. Donderdag boekte het onder Flick nog een zeer magere 0-2 zege op Liechtenstein, maar zondagavond had het de smaak een stuk beter te pakken.

Al binnen een kwartier had Serge Gnabry zijn eerste twee doelpunten in het netje liggen. Vooral het eerste doelpunt deed aan Bayern München denken. Als een scherp mes sneed het met een simpele één-twee door de compacte defensie en met een kanonskogel maakte Gnabry de 1-0. Ook de tweede treffer was een echte teamgoal. Na een fraaie, snelle en flitsende combinatie kwam de bal met wat geluk voor de voeten van van de buitenspeler, die daar wel raad mee wist.

Het derde doelpunt kwam op naam van Marco Reus, maar vooral de assist van Timo Werner was het kijken waard. Met de hak legde hij een voorzet panklaar voor zijn teamgenoot. Even later mocht hij zelf aantekenen voor de 4-0. Gladbach-routinier Jonas Hofmann werd door Flick gebruikt als linksback, terwijl er doorgaans toch 'aanvaller' op zijn spelerspaspoort staat. Dat wierp zeker zijn vruchten af, want hij was verantwoordelijk voor de vijfde treffer. In de blessuretijd maakte Karim Adeyemi er nog 6-0 van. Duitsland gaat aan de leiding in de poule, boven nummer twee Armenië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen