Lukaku-feestje compleet bij zege op Oranje-beul Tsjechië

5 september 2021, 22:39

Romelu Lukaku (28) heeft een feestavond achter de rug. De Belgische spits speelde in eigen huis tegen Oranje-beul Tsjechië zijn honderdste interland en bekroonde die met een razendsnelle treffer. Ook aanvaller Eden Hazard speelde een uitstekende wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus, die met 3-0 geenszins spannend was. 

De buitenspeler van Real Madrid raakt steeds in betere vorm, had de meeste succesvolle dribbels van alle spelers op het veld opgeteld en rondde vlak voor de pauze uit een fraaie aanval een eindpass van Hans Vanaken knap af (2-0). Daarmee gaf hij zijn goede vorm een uitstekend vervolg, al stond de aanvoerder van de Belgen wel in de schaduw van zijn collega-aanvaller Lukaku.

De beresterke spits werd voorafgaand aan het duel met Tsjechië gehuldigd vanwege zijn honderdste interland en acht minuten nadat die honderdste wedstrijd was begonnen, had Lukaku al gescoord. Uit een strakke steekpass van Vanakaen maakte hij zijn 67ste interlanddoelpunt en in het tweede bedrijf, waarin Lukaku ook nog een grote kans op Jindrich Stanek schoot, gaf de spits nog een assist op invaller Alexis Saelemaekers, die scoorde uit een vlotlopende Belgische combinatie.

Daarmee was Lukaku's feestje compleet, maar niet voordat hij via een harde tackle een gele kaart had gepakt. De aanvaller van Chelsea leek bewust een prent te pakken, omdat dát een schorsing betekende en dus ook dat hij het duel met Wit-Rusland moet missen, net als Jan Vertonghen, die ook geel pakte. Na zijn honderdste interland, doelpunt en assist ook nog eens weekje vrij: een perfect Lukaku-feestje. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen