Penaltyspecialist Italië faalt en lijdt opnieuw zeer duur puntverlies

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 september 2021 – Italië heeft zondagavond zeer kostbaar puntverlies geleden in de WK-kwalificatiereeks. De regerend Europees kampioen bleef op bezoek bij Zwitserland steken op een doelpuntloos gelijkspel, mede omdat Jorginho een strafschop gekeerd zag worden door Yann Sommer. Daardoor heeft Zwitserland vooralsnog de betere papieren op de eerste plaats in Groep C.

Penaltyspecialist Italië faalt en lijdt opnieuw zeer duur puntverlies

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Anders dan het duel op het EK in Groep A afgelopen zomer, toen Italië afgetekend met 3-0 won in de groepsfase, was het verschil tussen beide ploegen ditmaal een stuk minder groot. Ook nu was Italië weliswaar een stuk sterker, maar Sommer passeren lukte de bezoekers maar niet. Ook niet na een goed uur voetballen, toen de bal op elf meter ging na een overtreding in het Zwitserse zestienmetergebied. Jorginho, een absolute specialist die in de EK-finale overigens ook miste, zag Sommer de goede hoek in duiken en de bal zachte geplaatste simpel stoppen.

Dat was voor penaltyspecialist Italië na het succesvolle EK even wennen, want op het EK werden zowel Spanje als Engeland na strafschoppen verslagen. Ook Sommer had tegen Spanje op hetzelfde eindtoernooi aangetoond een strafschop te kunnen keren en deed dat zondagavond dus opnieuw, ditmaal met grotere gevolgen. Want Italië verspeelde eerder al punten tegen Bulgarije (1-1), waardoor Zwitserland de betere papieren heeft. Als Italië de return in eigen land gewoon wint van de ploeg van coach Murat Yakin, houdt het WK-kwalificatie nog wel in eigen hand.

Bondscoach Robert Mancini zal derhalve niet tevreden zijn met het gelijkspel, maar tot heel grote kansen leidde de slotfase niet. Zwitserland was met een gevaarlijk schot in het zijnet nog wel dichtbij een treffer, maar voor de 36ste (!) wedstrijd op rij blijft Italië ongeslagen en daarmee gaan ze het record pakken van de ploeg die het langst ongeslagen blijft. Brazilië had dat record alleen in handen, maar dat is in elk geval geëvenaard en kan tegen Litouwen worden verbeterd. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd